1 Eylül De Balıkçıların Yüzü Güldü

1 Eylül De Balıkçıların Yüzü Güldü
1 Eylül’de sona eren av yasağı ile sezonun ilk avına çıkan Tekirdağlı balıkçılar için ilk gün bereketli geçti.Tekirdağ’da ki balıkçılar av yasağının sona ermesi ile birlikte gece görkemli bir törenle...

1 Eylül’de sona eren av yasağı ile sezonun ilk avına çıkan Tekirdağlı balıkçılar için ilk gün bereketli geçti.

Tekirdağ’da ki balıkçılar av yasağının sona ermesi ile birlikte gece görkemli bir törenle yeni sezonun ilk ağlarını atmak için açıldı. Marmara’ya sezonun ilk ağları atmak için açılan balıkçılar gece boyunca avlandıktan sonra günün ilk ışıkları ile Tekirdağ Limanına geldi. Denizden bol palamut ve istavrit ile dönen balıkçıların yüzü gülerken ilk günün bereketli geçmesi balıkçıları memnun etti. Tekirdağ Limanına gelen gemilerde ki balıklar kasalara istiflenip buzlanmasının ardından balık haline gönderildi.

İLK AKŞAM BEREKELİYDİ

İlk ağları atıp bereketli bir sezona başladıklarını ifade eden İdris Şeremet, “Bu akşam kayırlısı ile vira bismillah dedik. Kumbağ da güzel bir açılış ile sezonu açtık. Bereketli sezon olur inşallah. Bu akşam ilk akşam olmasına rağmen bereketliydi. İstavritimiz de var en korktuğumuz şey istavritin çıkmaması istavrit çıktı sardalye çıktı. İlk siftahımızı palamut ile yaptık. Şansımız çok iyiydi bu akşam . yeni sezon bereketli görünüyor. İnşallah bundan sonra daha bereketli olur İlk gün biraz esiyordu hava. Hava biraz sertti. Sonra hava biraz yumuşadı sakinleşti. Bizde biraz kuytu yerlerde çalıştık.”dedi.

Sezonun ilk günü olduğu için fiyatların biraz yüksek olduğunu belirten Ali Osman Akkul, “Bugün için balık fiyatları yüksek olur. Palamudun çifti 25 TL. Sardalyenin kasası 60-70 TL kilosu 7-8 lirayı bulur. İstavrit 130- 140 lira kasası kilosu 10 lirayı bulur. Bugün sezonun ilk günü olduğu için fiyatlar yüksek olur.”diye konuştu.

1 EYLÜL’DE SONA EREN AV YASAĞI İLE SEZONUN İLK AVINA ÇIKAN TEKİRDAĞLI BALIKÇILAR İÇİN İLK GÜN BEREKETLİ GEÇTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.