1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü acı ve endişe içerisinde kutladıklarını söyledi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü acı ve endişe içerisinde kutladıklarını söyledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kiraz, "Bugün 1 Eylül Dünya Barış günü. Coşkuyla kutlanması gereken bugünü yine acı ve endişe içerisinde kutluyoruz. Barış özleminin sürekli tekrarlandığı 2014 1 Eylülünde, ülkemizde başta gezi eylemleri olmak üzere demokratik talepleri gazla, copla, panzerle karşılayan, antidemokratik uygulamaların merkezinde bulunan AK Parti Hükümeti'nin uygulamalarını üzüntüyle izliyoruz. Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada ise bütün komşularımızın bir iç savaş ortamında adeta kan gölüne döndüğü, masum insanların canlarıyla bedeller ödediği bir dönemden geçiyoruz. Dünya kaynaklarının sömürülmesini amaçlayan politikalar, demokrasi ve insan hakları söylemine dayanılarak uygulamaya konuluyor. Uyuşmazlıklara adaletli ve barışçıl çözümler aramak yerine baskı, şiddet ve yok etmekte ısrar ediliyor. Tüm dünyaya silahlı güce ve sömürüye dayalı bir sistem dayatılıyor. Bu çerçevede; 1 Eylül Dünya Barış Gününde, günümüzde yaşanan ve geçmişte tüm insanlığın yaşamış olduğu büyük acı ve kayıpları unutmamak, hatırlamak, hatırlatmak ve gelecekte böylesi yıkımların yaşanmaması için, inadına barış için, mücadele çağrısında bulunmak bir insanlık görevi olarak görülmelidir. Savaş tehditlerine karşı durmak, temel insan haklarının korunması için çaba harcamak, barış içinde adil ve özgür bir dünya yaratmanın temel gerekliliğidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünya'da Barış' söylemi doğrultusunda, 1 Eylül’ün, barış dolu bir Dünya mücadelesine, emperyalizme karşı dur diyerek dünya barışına, kardeşliğine ve özgürlüğüne hizmet etmesi gerektiğine inanıyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.