1 Kan 1 Fidan Projesi Hayat Veriyor

1 Kan 1 Fidan Projesi Hayat Veriyor
Ülkedeki kan ihtiyacının tamamının karşılanabilmesi için çeşitli bağış kampanyaları düzenleyen Türk Kızılay’ı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol ile hayata geçirildiği ‘1 kan 1 fidan’ kampanyasına devam ediliyor.

- Ülkedeki kan ihtiyacının tamamının karşılanabilmesi için çeşitli bağış kampanyaları düzenleyen Türk Kızılay’ı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol ile hayata geçirildiği ‘1 kan 1 fidan’ kampanyasına devam ediliyor.

Türk Kızılay’ı 2014 yılı sonu itibariyle 1 milyon 860 bin 591 ünite kan toplamayı hedeflediği kampanya ile bağışçılar adına fidanları da toprakla buluşturmayı hedefliyor. “Kanınız fidana, fidanlar ağaca” sloganı ile hayata geçirilen proje ile kan bağışlayanlar, hem şifa bekleyen hastalara umut olacak, hem de ülkenin orman varlığına katkı sağlanacak. Nisan 2014 tarihinde imzalanan ve 5 yılı kapsayan protokol ile 15 milyon fidanın toprakla buluşması öngörülüyor.

Kızılay, proje ile 2014 yılı sonuna kadar 1 milyon 424 bin 777 adet, 2015 yılı için ise 2 milyon 32 bin adet fidanın, ülkenin çeşitli noktalarındaki fidanlık alanına dikmeyi planlıyor.

Şanlıurfa Kan bağış merkezi, ülke genelinde start alan kampanya ile ilgili çalışmalara start verdi. 2014 yılı için 20 bin 50 adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı hedeflenen Şanlıurfa Kan Bağışı Merkezi, gönüllü kan bağışçıları adına Karşıyaka Mahallesi Sırrın Mevkiinde fidanlık alanı oluşturuldu.

Oluşturulan ekiplerle kentin farklı bölgelerinde kan bağış kampanyalarına hız veren kan bağış merkezi, kısa bir süre içerisinde ise bağışçıların adına fidan dikimine de hafta sonunda başlayacak

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.