1 Kan 1 Fidan Projesi Hayat Veriyor

1 Kan 1 Fidan Projesi Hayat Veriyor
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep Oya Erdem, 2014 yılı için 3 bin 800 adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı planladıklarını, bu çerçevede gönüllü kan bağışçıları adına Polateli Polatbey mevkiinde fidanlık alanı oluşturulduğunu söyledi.

- Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep Oya Erdem, 2014 yılı için 3 bin 800 adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı planladıklarını, bu çerçevede gönüllü kan bağışçıları adına Polateli Polatbey mevkiinde fidanlık alanı oluşturulduğunu söyledi.

Erdem, Türkiye’de ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için büyük gayret gösteren ve 2014 yılı sonu itibariyle 1 milyon 860 bin 591 ünite kana ulaşmayı hedefleyen Türk Kızılayı'nın kan bağışında bulunanlar adına önemli bir projeye imza attığını belirterek, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile ‘1 Kan 1 Fidan” projesini hayata geçiren Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına fidanları toprakla buluşturuyor.’ Kanınız fidana, fidanlar ağaca” sloganı ile hayata geçirilen proje sayesinde kan bağışlayanlar hem şifa bekleyen hastalara umut olacak, hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunacak. Gönüllüler adına, her kan bağışından sonra bir adet fidan toprakla buluşacak. Fidanlar, Bakanlık tarafından ülkemizin birçok noktasında oluşturulan ağaçlandırma alanlarında, Kızılay kan bağışçıları adına dikilecek. Nisan 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol beş yılı kapsıyor. Proje sonunda 15 milyon fidan Kızılay kan bağışçıları adına toprakla buluşacak. Protokol imza tarihi itibari ile 2014 yılı için 1 milyon 424 bin 777 adet, 2015 yılı için ise 2 milyon 32 bin adet fidanın, ülkenin çeşitli noktalarındaki fidanlık alanlarına dikimi öngörülüyor" dedi.

Fidan dikim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Dr. Erdem, "Çalışmaları Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezleri takip ediyor, planlamasını yapıyor. Kilis Kan Bağışı Merkezi ise 2014 yılı için üç bin sekiz yüz adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı planlıyor. Bu çerçevede gönüllü kan bağışçıları adına Polateli Polatbey Mevkiinde fidanlık alanı oluşturuldu” diye konuştu.

1 KAN 1 FİDAN PROJESİ HAYAT VERİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.