"1 Mayıs İçin Yenikapı’ya Evet Demedik"

1 Mayıs İçin Yenikapı’ya Evet Demedik
DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı açıklamada, ’1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlayacaklarını söyledi. Valiliğin gösterdiği alanlarda kutlama yapmayacaklarını belirten Beko, “Yenikapı...

DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı açıklamada, ’1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlayacaklarını söyledi. Valiliğin gösterdiği alanlarda kutlama yapmayacaklarını belirten Beko, “Yenikapı’ya evet demedik” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), ’1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ kutlamalarıyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Taksim Hill Otel’de düzenlenen toplantıda, DİSK Başkanı Kani Beko ve sendika temsilcileri, 1977 yılında hayatını kaybeden işçiler anısına, Taksim’de olmak istediklerini belirtti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı açıklamada, işçilerin ’1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak istediklerini belirterek, “Bizim zaman zaman İstanbul’un dışında, gittiğimiz bölgelerde görüştüğümüz işçi arkadaşlarımızın, bize söylediği şey; ’’1 Mayıs Dayanışma, Birlik Günü’nün adresi İstanbul Taksim’dir’’ oldu.

Biz, DİSK olarak kurulduğumuz tarihten bu yana, irademizi işçi sınıfından aldık. DİSK üzerinde kardeş sendikalarımız KESK, TMMOB kesinlikle sermayenin baskısı olamaz. Hükümetin de, devletin de baskısı olamaz, olursa da DİSK ve kardeş sendikaları bu devlet terörüne, siyasal iktidara kesinlikle boyun eğmez. Devletin tarif ettiği kutlama alanlarına, yani Yenikapı, Kadıköy ve Kartal’a biz evet demedik. Bizim için, ’1 Mayıs Birlik, Dayanışma Günü’nün yapılacağı yer Taksim’dir dedik” dedi.

Taksim’de kutlamalara izin verildiği 2011, 2012 yıllarında, hiç kimsenin burnunun dahi kanamadığını belirten Kani Beko, geçen yıl da Taksim Meydanı’nda yapılan düzenlemelerin gerekçe gösterildiğini söyledi.

“Taksim diye bir inadımız yok” diyen Kani Beko, 1977 yılındaki ’1 Mayıs Kutlamaları’nda hayatını kaybeden işçilerin anısına Taksim’de olmak istediklerini dile getirdi. Kani Beko, “Mitingleri ille de Taksim’de yapalım, diye bir inadımız yok. Mitingleri Yenikapı’da, Kadıköy’de, Maltepe’de de yaparız. Ama ’1 Mayıs Dayanışma, Birlik, Mücadele Günü’ anmasını, kesinlikle Taksim’de yapmak zorundayız. Nedeni, 1977 yılında bu gördüğünüz otel çatılarında, bizim işçi arkadaşlarımıza, Faşist katiller tarafından ateş açıldı. 37 arkadaşımız burada can verdi. Bunların katilleri bulununcaya, adalete teslim edilinceye kadar, ’1 Mayıs Birlik, Dayanışma Günü’yle ilgili, Taksim sevdamız kesinlikle bitmeyecek” diye konuştu.

Kani Beko, 1 Mayıs’a bu yıl ’Gezi Olayları’nda hayatını kaybedenler için de çok önem verdiklerini belirtti. DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’a kadar, yetkililerle Taksim için barışçıl görüşmelere açık olduklarını ifade ederek, “Vali bey Taksim’in açılamayacağını söyledi. Biz de önümüzde bir süre olduğunu, bu süre içinde görüşmelere açık olduğumuzu söyledik. Taksim’in açılması konusunda gerekli barışçıl görüşmelerimizi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.