"1 Mayıs’tan Gezi Çıkartmak İstiyorlar"

1 Mayıs’tan Gezi Çıkartmak İstiyorlar
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gezi olaylarında olduğu gibi Taksim üzerinden yeni bir sorun çıkarılmak istendiğini belirterek, "Taksim’i değil emek ve dayanışmayı konuşmalıyız. Sözün nerede s...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gezi olaylarında olduğu gibi Taksim üzerinden yeni bir sorun çıkarılmak istendiğini belirterek, "Taksim’i değil emek ve dayanışmayı konuşmalıyız. Sözün nerede söylendiği değil sözün ne olduğu önemlidir. Taksim dayatılamaz. Anlaşılan birileri Taksim üzerinden sorun çıkartmak istiyor" dedi.

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, yaptığı açıklamada, “Gezi olaylarının, hem Taksim’in, Taksim üzerinde oynanan oyunların, hem de 17 Aralık’ın hedeflerinden birisi de Çözüm Sürecini sabote etmektir. İşte bunun için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’dayız. Çözüm sürecini milletin himayesinde olduğunu haykıracağız” dedi. 1 Mayıs kutlamalarında küresel adalet için taleplerini de dile getireceklerini açıklayan Gündoğdu, şunları söyledi: “Diyarbakır’dan Myanmar, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Suriye, Filistin, Mısır ve idama mahkum edilen 529 kardeşimiz için hem dua edeceğiz, hem de dünya kamuoyuna, Birleşmiş Milletler’e, insan hakları örgütlerine ve ITUC’e mazlumun, masumun ve mağdurun sesini duyuracağız.”

Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da İstasyon meydanında olacaklarını anlatan Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti: “1 Mayıs’ta daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Başkalarının hukukuna zarar vermeden 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Kardeşlik mesajı vereceğiz. 1 Mayıs’ı maske takmadan, molotof atmadan, kaldırım taşı sökmeden kutlayıp mazlumların da sesi olacağız.”

TAKSİM DAYATILAMAZ

Gezi olaylarında olduğu gibi Taksim üzerinden yeni bir sorun çıkarılmak istendiğini anlatan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer işçinin, memurun bugünde söylemek istediği söz önemliyse bu Taksim olmaz Diyarbakır olur, Diyarbakır olmaz Çanakkale olur, Çanakkale olmaz Yeni Kapı olur, Kadıköy meydanı olur. Yani meydanın bir kutsallığı yoktur. Taksim’i değil emek ve dayanışmayı konuşmalıyız. Sözün nerede söylendiği değil sözün ne olduğu önemlidir. Taksim dayatılamaz. Anlaşılan birileri Taksim üzerinden sorun çıkartmak istiyor. Kaos üretme derdindeler. İşçinin sorunu yerine Taksim konuşuluyor. Bu kabul edilemez.”

DÜNYA MAZLUMLARININ SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ

Geçen yıl 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutladıklarını hatırlatan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl 1 Mayıs’ta 77 milyonun kardeşliğini haykırarak şehitlerimizin mirası Çanakkale ruhunu öne çıkarmıştık. Bu yıl da 17 aydır şehit cenazesi gelmiyor. Ötekilerin, beriki olmasında önemli adımlar atıldığı bir dönemde, kardeşlik hukukunun gelişmesi için ‘Diyarbakır’ diyoruz. Çünkü hem Gezi olaylarının, hem Taksim’in, Taksim üzerinde oynanan oyunların, hem de 17 Aralık’ın hedeflerinden birisi de Çözüm Sürecini sabote etmektir. İşte bunun için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’dayız." Çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu haykıracaklarını anlatan Gündoğdu, şunları söyledi: "Memur-Sen olarak Diyarbakır’ı önemsiyoruz. Çünkü Diyarbakır medeniyet değerlerimizin, medeniyet davamızın en önemli merkezlerinden birisidir. Bu merkezde Memur-Sen olarak bir araya geleceğiz. Çevre 20 ilimizi oraya davet edeceğiz. 300 otobüslük katılımla Diyarbakır’da coşkulu bir etkinlik yapacağız. Genel merkezimizin hazırlayacağı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, dünya mazlumlarının sözcülüğünü yapacağız, memurların beklentilerini dile getireceğiz. Milletimiz, birbiriyle kardeş olduğunu haykıracağız. Biz barışın kalıcı olmasını ve kardeşlik kültürün yaygınlaşmasını istiyoruz. 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da kazandıklarımızı kutlayıp, yeni hak taleplerimizi haykıracağız. 1 Mayıs’ta daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Başkalarının hukukuna zarar vermeden 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Kardeşlik mesajı vereceğiz. 1 Mayıs’ı maske takmadan, molotof atmadan, kaldırım taşı sökmeden kutlayıp, mazlumların da sesi olacağız. Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da İstasyon meydanında olacağız.”

1 Mayıs kutlamalarında küresel adalet için taleplerini de dile getireceklerini açıklayan Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Diyarbakır’dan Myanmar, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Suriye, Filistin, Mısır ve idama mahkum edilen 529 kardeşimiz için hem dua edeceğiz, hem de dünya kamuoyuna, Birleşmiş Milletler’e, insan hakları örgütlerine ve ITUC’e mazlumun, masumun ve mağdurun sesini duyuracağız. Kendi ülkelerinde ufacık bir sıkıntı olduğunda kıyameti koparanların 3 maymunu oynuyor olma çifte standardını da İstasyon meydanında deşifre edeceğiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.