1 Ocak 2015’te Türkiye’de

1 Ocak 2015’te Türkiye’de
Türkiye’nin OECD nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, Türkiye’nin 1 Ocak 2015’ten itibaren OECD’nin İcra Komitesi Başkanlığını devralacağını ifade etti. Paris’te İktisadi İşbirliği ve G...

Türkiye’nin OECD nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, Türkiye’nin 1 Ocak 2015’ten itibaren OECD’nin İcra Komitesi Başkanlığını devralacağını ifade etti.

Paris’te İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) nezdinde Türkiye daimi temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende’nin ev sahipliğinde, Akdeniz Enerji Gözlemevi (OME) tarafından hazırlanan, Akdeniz Enerji Perspektifleri Türkiye kitabının tanıtımı yapıldı. Büyükelçi Rende, kitap için düzenlenen tanıtım toplantısına katılan davetlilere rezidansında bir resepsiyon verdi. Tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Mithat Rende, “Türkiye’nin küresel enerji güvenliği, aynı zaman da Avrupa’nın da enerji güvenliği olduğunu “söyledi.

1 Ocak 2015 itibariyle OECD’nin icra komitesi başkanlığı görevini yürütecek olan Büyükelçi Rende, konuya ilişkin olarak yaptığı konuşmada, "Türkiye önemli bir enerji üreticisi olduğu gibi enerji alanında bir dağıtım merkezi görevini üstlenecektir” dedi. Türkiye’nin gelecekteki şekillenmesine enerjinin büyük etki ve katkı sağlayacağını da belirten Büyükelçi Mithat Rende, Türkiye’nin enerji üretimi gelecek 10 yıl içerisinde ikiye katlanacağını söyledi. Türkiye’deki mevcut nükleer santraller ile yeni inşa edilecek nükleer santral sayesinde enerji ihtiyacının büyük bir kısmının böylece karşılanmış olacağını vurgulayan Büyükelçi Mithat Rende, Akdeniz Enerji Gözlemevi (OME) Başkanı Bruno Lescoeur ile Akdeniz Enerji Gözlemevi Genel Direktörü Houda Ben Jannete Allal ve Kitabın yazarı Sohbet Karbuz’a da teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.