1 Okul Daha Ateşe Verildi

1 Okul Daha Ateşe Verildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde bir okul daha ateşe verilirken, önceki gün saldırıya uğraya Gazi İlkokulu ise tekrar yapılan molotoflu saldırı sonucu tamamen yakıldı. Yüksekova’da...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde bir okul daha ateşe verilirken, önceki gün saldırıya uğraya Gazi İlkokulu ise tekrar yapılan molotoflu saldırı sonucu tamamen yakıldı.

Yüksekova’da Kürtçe eğitim vermek üzere açılan okulun kapatılmasının yankıları sürerken, okullara yapılan saldırılar da devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu, dün gece saatlerinde yüzü kapalı bir grup tarafından kapısı kırılarak molotofkokteyliyle ateşe verildi. Okulun birinci katında bulunan idare bölümü tamamen yakılarak kullanılmaz hale geldi.

Önceki gün saldırıların hedefinde olan Gazi İlkokulu ise gece saatlerinde tekrar saldırıya uğradı. Okulun kazan dairesinin kapısını kırarak içeri giren yüzü kapalı grup, molotofkokteyliyle okulunun büyük bir bölümünü ateşe verdi. Kullanılamaz hale gelen okullarda çıkan yangın, uzun uğraşlar sonucu söndürülebildi.

İlçede ateşe verilen okul sayısı 5’i bulurken, birçok okulun da camları kırıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.