“1.Ulusal Sanat Çalıştayı Sona Erdi”

“1.Ulusal Sanat Çalıştayı Sona Erdi”
Türkoğlu Belediyesi, Sosyal ve kültürel Belediyecilik alanında bir kez daha ilkleri gerçekleştirdi. Çeşitli illerden gelen 14 ressamların katılımıyla 17 Mayıs’ta başlayan, "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" sona erdi.

Türkoğlu Belediyesi, Sosyal ve kültürel Belediyecilik alanında bir kez daha ilkleri gerçekleştirdi. Çeşitli illerden gelen 14 ressamların katılımıyla 17 Mayıs’ta başlayan, "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" sona erdi.

 Yaklaşık bir hafta süren "1.Ulusal Sanat Çalıştayı" kapsamında Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun tarihi ile ilgili gezip gözlemledikleri yerleri, ressamlar sezgisel etkinliklerle yaptıkları resimleri tamamlayarak Türkoğlu Belediyesi koleksiyonuna kattılar.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilk kez ulusal bir çalıştay organizasyonunda yer aldığını belirtti; “Artık Türkoğlu Belediyesinin zengin bir koleksiyonu var. Bu yelpazeyi önümüzdeki yıllarda daha farklı sanatçıları davet ederek, her yıl değişen sanatçılarımızla arşivimizi daha da güçlendireceğiz. Yüksek sanat değeri olan bu eserlerimizi Avasım festivalinde sergileyeceğiz. Halkımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu sanat sofrasında istifade ederek yeni sanatçıların yetişmesine muhakkak örnek olacak. Davetimize icabet eden bu sanatçılarımızı yürekten kutluyorum. Sabah erken saatlerde başlayan çalışmaları gece yarılarına kadar çalışarak tamamlanan bu eserler şimdilik yeni hizmet binamızda sergilenecek. Önümüzdeki süreçlerde ise inşallah müze girişim çalışmalarımız olacaktır. Halkımız misafirlerini gezdirebileceği, öğrencilerin ziyaret edebileceği bir müze gönlümüzde yatıyor.” Diye konuştu.

2-20160523113115.jpg

“Başkan ‘Okumuş’ Çalıştaydaki Ressamlara Plaket Ve Hediye Taktiminde Bulundu”

 Daha sonra Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tüm sanatçılara, bir ödül töreni düzenleyerek plaket ve çeşitli ödüllerle sanatçıları kutlayıp tebrik etti.

 Programa öncülük eden Ressam Mehmet Akif Orçan ödül töreninde yaptığı açıklamada yerel yönetimlerin yol, kaldırım vb. hizmetlerinin yanı sıra eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle, ulusal festivallerle eğitimin sadece dört duvar arasında olmayacağını bir kez daha gösteren Türkoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Diyerek bu ressamlar çalıştayında beni destekleyen tüm sanatçı dostlarıma gönülden sevgiler sunuyorum.” Dedi.

Katılımcı ressamlardan Necati Seydi Ferahoğlu, Akdoğan Topaçlıoğlu, Jonal Buenafe, Abit Güner, Vedat Akkök, Ömer Ünsal , Ahmet Akkurt,Ahmet İhsan Aslantürk, Bülent Yavuz Yılmaz, Şaban Okan, Harun Keklik ve Raşit Altun adına, “Bizleri çok iyi ve güzel karşıladınız, Türkoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş’a bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederek, Türkoğlu sanatsever halkına ayrıca sevgi ve selamlar gönderiyoruz.” Diyerek konuştu.

10-052.jpg3-780.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.