10 Günde 20 Bin Fidan Toprakla Buluştu

10 Günde 20 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Şardağı’nı boydan boya yeşil kuşakla çevreleyecek 30 bin dönüm alandaki fidan dikme çalışmaları çerçevesinde toprakla buluşan fidan sayısı 20 bine ulaştı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Şardağı’nı boydan boya yeşil kuşakla çevreleyecek 30 bin dönüm alandaki fidan dikme çalışmaları çerçevesinde toprakla buluşan fidan sayısı 20 bine ulaştı. 

Settarın Çiftliği olarak bilinen bölgede 20’den fazla işçi, makinelerle işlenen yerlerde hummalı bir şekilde çalışarak fidanların dikimi gerçekleştiriyor.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı ve Elbistan Kaymakamlığı’nın desteği ile Şardağı’nın Taşburun ve Karaelbistan Mahalleleri arasında kalan yaklaşık 30 bin dönümlük alana 800 bin fidan dikilmesini amaçlayan ağaçlandırma projesi, çerçevesinde fidan dikimi çalışmaları bahar aylarının gelmesi ile birlikte yeniden başladı.

Şardağı Ağaçlandırma Projesi hakkında bilgi aktaran Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, kısa bir süre önce Settar’ın Çiftliği olarak bilinen mevkide başlayan çalışmaların tamamlandığını ve toprakla buluşan fidan sayısının 20 bine ulaştığını söyledi.

30 bin dönümü kapsayacak ağaçlandırma alanının Elbistan’ın hâlihazırdaki en büyük orman arazisi olacağını ifade eden Alkan, “Elbistan-Şardağı Ağaçlandırma Sahası olarak planladığımız alanda bahar aylarının gelmesi ile birlikte fidan dikimine başladık. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında startı verilen proje çerçevesinde aynı bölgede çalışmalarımız tamamlandı. 20’den fazla işçimiz kısa bir sürede 20 bin fidanın dikimini gerçekleştirdi. Fidan dikilen bölgenin korunması amacıyla da sahaya kilometrelerce uzunlukta tel örgü çekildi” dedi.

Projenin ağaç dikilen alanla sınırlı kalmayacağını hatırlatan Alkan, “Bu projenin kapsamı çok geniş olduğu için ağaçlandırılacak alanların fidan dikimine müsait hale getirilmesi gerekiyor. İlk etapta ihalesi yapılan ve hazırlanan bölümü tamamladık. Önümüzdeki günlerde de daha önceden tespit edilen alanlar için ihale yapılacak. Böyle çalışmalar aksamadan ilerleyecek. 2015-2016 yılında da kalan kısımlarla ilgili hem projelendirme hem de ağaçlandırma çalışmaları devam edecek” şeklinde konuştu.

Şardağı’ndaki en büyük ağaçlandırma çalışması çerçevesinde en küçük bölgelerin bile ağaçlandırılmasına gayret gösteriliyor. Çalışmalarda fidan seçimi de Elbistan’ın iklim yapısına uygun olacak. Bölgeye Ahlat, badem, sedir ve karaçam gibi fidanlar dikilecek. Bu çalışma tamamlandığı zaman Elbistan yeşil bir kuşağa sahip olacak.

aw384346_05.jpgaw384346_04.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.