10 yaralı da taburcu edildi

10 yaralı da taburcu edildi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, otoparkta meydana gelen patlamanın nedeninin belirlenmeye çalıştığını belirterek, "Bir terör...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, otoparkta meydana gelen patlamanın nedeninin belirlenmeye çalıştığını belirterek, "Bir terör saldırısı olduğuna ihtimal vermiyoruz" dedi. Çetin, yaralıların taburcu edildiğini de ekledi.

ATSO'nun Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin, bu sabah üzücü olay yaşadıklarını, bir araçta meydana gelen patlamada mesai arkadaşları ve odada işlem yapmaya gelen 10 kişinin cam kırıklarıyla yaralandığını kaydetti. Yaralıların taburcu edildiğini dile getiren Çetin, "Can kaybı olmaması bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Bütün arkadaşlara ve yararlanan arkadaşlarımıza bir kere daha geçmiş olsun diyorum. Patlamanın nedeni emniyet güçlerimiz tarafından araştırılmaktadır. Bir terör saldırısı olduğuna ihtimal vermiyoruz. Bu olayların fazla büyütülmemesi, hainlere heves verilmemesi gerekir. Sosyal medyada ve uluslararası basında bazı dezenformasyonlar olduğunu duyuyoruz. Bilinmelidir ki; Antalya dünyanın ve Türkiye'nin en güvenilir kentlerinden birisidir. Antalya'da güvenlik güçlerimiz her tür riski kontrol edebilmektedir. Olayın ilk dakikalarından itibaren, odamız camiası, Valimiz, Başkanımız, emniyetimiz büyük bir ilgi ve dayanışma göstermişlerdir. TOBB Başkanımız, Oda ve borsa başkanlarımız aramışlardır. İlgilenen, arayan, dayanışma içinde olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Emniyet güçlerimize yakın ilgileri ve üstün gayretleri için teşekkür ediyorum. Odamızın hiçbir çalışması aksamayacaktır. Binayı da 2 gün içinde toparlarız. Gelen mala gelsin, cana gelmesin diyoruz" dedi.

Öte yandan, şiddetli patlama nedeniyle binanın ilk iki katındaki pencerelerin camları kırılırken, kaplama sisteminde ise çatlamalar meydana geldi. Olay yeri inceleme ekiplerinin 5 saatlik çalışmasının ardından, park halindeki zarar gören araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından otoparka giriş çıkışa izin verildi. Basın mensupları ise polis aramasından sonra binaya alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.