10 Yıl Önce Söz Vermişti Tuttu

10 Yıl Önce Söz Vermişti Tuttu
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan bir iş adamı, annesine 10 yıl önce verdiği sözü yerine getirmek için, öğrencilere 2 bin adet okul çantası dağıttı. Kadirli ilçesinde yerel bir marketin işletmeci...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan bir iş adamı, annesine 10 yıl önce verdiği sözü yerine getirmek için, öğrencilere 2 bin adet okul çantası dağıttı.

Kadirli ilçesinde yerel bir marketin işletmeciliğini yapan Kasım Yasdıoğlu, köy okulunda imkansızlıklar içerisinde okuyan ve okul çantası olmayan annesine 10 yıl önce köy okullarındaki öğrencilere çanta dağıtacağına dair söz verdi. Aradan geçen zaman zarfında her yıl değişik köy okullarındaki öğrencilere kırtasiye yardımı yapan Yasdıoğlu bu yıl ise ilçeye bağlı tüm köy okullarındaki öğrencilere zengin fakir ayrımı yapmadan okul çantası dağıttı. Annesine verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kasım Yasdıoğlu, “Öğrencilerimize kitabını, defterini sağolsun devletimiz veriyor. Biz de köy okullarındaki öğrencilere katkımız olsun diye okul çantası dağıttık. Sadece köy okullarına değil ilçe merkezindeki fakir öğrencilere de aynı şekilde çantalarını verdik. Ben bu hayır işinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Çanta dağıtım esnasında Kümbet Köyü İlkokulu’nda Musa Altınyüzük isimli öğrencinin çantasını aldıktan sonra kendisine çantayı veren iş adamına cebinden çıkarıp 1 TL okul harçlığını vermesi ise duygulu anlar yaşattı. Harçlığını veren öğrenci, “Bu amca bana çanta hediye etti. Ben de kendisine içimden geldi 1 TL okul harçlığımı verdim” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.