10 Yıldır İlk Ve Tek

10 Yıldır İlk Ve Tek
Uluslararası niteliği ile Türkiye'nin ilk ve tek liselerarası tiyatro festivali olma özelliğine sahip Kayseri Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali için start verildi. Bugüne kadar 250 okulun sahneye çıktığı festivale Türkiye'n

- Uluslararası niteliği ile Türkiye'nin ilk ve tek liselerarası tiyatro festivali olma özelliğine sahip Kayseri Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali için start verildi. Bugüne kadar 250 okulun sahneye çıktığı festivale Türkiye'nin ünlü tiyatrocuları da katılarak gençlerle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline katılmak isteyen okullar için müracaatlar başladı. Festivalin 10'uncusuna katılmak isteyen okullar, 26 Aralık Cuma gününe kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'na başvuru yapabilecekler.

Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine; Büyükşehir Belediyesi, salon, oyun seçimi, teknik donanım (ışık, ses), tanıtım (afiş, broşür) gibi konularda destek verecek. Okullar ayrıca genel provalarını ve gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekler.

5 BİN OYUNCU, 150 BİN İZLEYİCİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline Kayseri'den, Türkiye'nin farklı illerinden ve farklı ülkelerden 9 yılda yaklaşık 250 okul katıldı. Bugüne kadar 5 bin gencin sahneye çıktığını tiyatro festivalinde, sahnelenen oyunları 150 binden fazla izleyici takip etti.

ÜNLÜ TİYATROCULAR KAYSERİ'YE GELDİ

Tiyatro Festivali'nin 9 yıllık serüveni süresince ülkemizin tiyatro alanındaki en ünlü isimleri Kayseri'ye geldi. Festivale katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaşan sanatçılar arasında Tekin Akmansoy, Semih Sergen, Metin Serezli, Can Gürzap, Salih Kalyon, Ufuk Özkan, Zihni Göktay, Emin Olcay, Abdullah Şahin, Serpil Tamur, Veysel Diker gibi oyuncular bulunuyor. Bugüne kadar festival için Kayseri'ye gelen ünlü oyunculardan bazılarının festival ve Kayseri ile ilgili görüşleri şöyle oldu:

Salih Kalyon: "Kayseri gerçek anlamda bir kent. Pek çok yerde tiyatro festivalleri düzenleniyor ancak Kayseri'de düzenlenen etkinlik uluslararası olması nedeniyle tek, bunun bir örneği daha yok. Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye bu güzel etkinlikte bulunma fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum."

Abdullah Şahin: "Kayseri Büyükşehir Belediyesi diğer belediyelere örnek bir iş yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Belediyeciliği sadece yol yapmak, asfalt yapmak, su getirmek olarak algılamayıp sanata, tiyatroya destek olması gerçekten takdir edilecek bir anlayış. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Can Gürzap: "Bu festival muhteşem bir organizasyon. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde böylesine bir festival yok. Kayseri şehri, bu festivali ortaya çıkartan ve bugüne kadar yaşatılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanının kıymetini bilmelidir. Ben de bu vesile ile Başkan Özhaseki'ye teşekkür ediyorum."

Serpil Tamur: "Anadolu'nun bu güzel ilinde böyle bir festivalin düzenleniyor olmasından dolayı çok mutluyum. Tiyatroya bu kadar değer vermenizden ve ayrıca çocukları yalnızca oyuncu olması için değil; iyi insan, örnek insan olmaları için bu tür deneylerin içinden geçmeleri gerektiğini düşünerek böyle bir festival düzenlemenizden dolayı teşekkür ediyorum."

Emin Olcay: "Kayseri'deki tiyatro festivali beni geleceğimiz açısından çok ümitlendiriyor. Kayseri'yi ben çok severim. Böyle bir festival düzenlediğiniz için sizi kutluyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Tüm meslektaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum."

Veysel Diker: "Tiyatro ile ilgili böyle bir çalışmanın yapılması mesleki açıdan beni inanılmaz mutlu etti. Özhaseki Başkanımızın 'Bu şehirde altyapı tamam, üst yapı tamam ama buna kültür ve sanatı eklemezsek burası koskocaman huzurevi olur' şeklinde konuşması bu ülkenin bir ferdi olarak beni inanılmaz etkiledi. Kayseri artık farklı özellikleri ile de bilinen bir şehir oluyor."

10 YILDIR İLK VE TEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.