102 Kursiyer, Sertifikalı ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ Oldu

102 Kursiyer, Sertifikalı ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ Oldu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 'Sürü Yönetimi Elemanı’ kursunu başarıyla tamamlayan ve aralarında 2 kadının da bulunduğu 102 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 'Sürü Yönetimi Elemanı’ kursunu başarıyla tamamlayan ve aralarında 2 kadının da bulunduğu 102 kişiye sertifikaları törenle verildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla ortaklaşa düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştiriciliği' kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Küçükler Ocakbaşı’nda düzenlenen törene Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Yalçınöz, Kahramanmaraş Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Kale ve kursiyerler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, başarılı olan kursiyerleri tebrik ederek, “Bu projede 300 baş anaç koyun ve keçisiyle sertifika sahibi olanlar TİGEM’den yıllık 5 bin lira destek alacaklar. Bu projemizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Yalçınöz de Sürü Yönetimi Elemanı adlı proje kapsamında açılan kursta kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırma konularında eğitim verildiğini söyledi.

Yaçınöz, 3 Mart’ta başlayan kursun 23 Mart’ta tamamlandığını ve katılan 103 kursiyerden 102’sinin sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Törende ayrıca 2 kadın kursiyere, Kahramanmaraş Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu tarafından altın hediye edildi.

aw368551_01.jpgaw368551_03.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.