107 Yaşında Ve Doktor Yüzü Görmedi

107 Yaşında Ve Doktor Yüzü Görmedi
Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşayan 15 çocuk ve 97 torun sahibi 107 yaşındaki Şakir Baykan, bu yaşına kadar hiç doktora gitmediğini, bunu da süt ve köy yumurtasına borçlu olduğunu söyledi.İlçeye bağlı Z...

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşayan 15 çocuk ve 97 torun sahibi 107 yaşındaki Şakir Baykan, bu yaşına kadar hiç doktora gitmediğini, bunu da süt ve köy yumurtasına borçlu olduğunu söyledi.

İlçeye bağlı Zirekli köyünde çocuklarıyla birlikte yaşamını sürdüren Şakir Baykan, bu yaşına kadar doktor yüzü görmedi. Sağlıklı yaşamasını ve ciddi bir rahatsızlık geçirmemesinin en büyük sebebinin doğal beslenme olduğunu ifade eden Şakir Baykan, her gün süt içerek köy yumurtası yediğini söyledi. Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen 90 bin asker arasında ağabeyi Hamitoğlu Kadir’in de yer aldığını belirten Baykan, her yıl şehitler için Kürtçe mevlit okutuyor. Sarıkamış Harekatı’nın yapıldığı günlerde ağabeyinin Sarıkamış’ta asker olduğunu dile getiren Baykan, babasından edindiği bilgiye göre ağabeyinin Allahuekber Dağları’nda cephede bulunduğu sırada soğuk havanın da etkisiyle ölümcül bir hastalığa yakalandığını ifade etti. Ağabeyinin rahatsızlandıktan sonra Gümüşhane’ye hastaneye gönderildiğini anlatan Baykan, "Gümüşhane’den Sivas’a sevk ediliyor fakat iyileşmiyor vefat ediyor. Bu memleketin iklimi batı iklimi gibi değil. Kış şartları çok çetin ve zor geçiyor. Çok vahim bir savaş ve büyük bir hüzün yaşanmış. Ayaklarında çarık, üstlerinde çok ince elbiselerle askerlerimiz can vermişler" diye konuştu.

"KENDİ İHTİYAÇLARINI KENDİ GÖRÜYOR"

Şakir Baykan’ın oğlu Mehmet Baykan da, babasının 107 yaşında olmasına rağmen kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirtti. Bu yaşına rağmen herhangi ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini söyleyen oğul Baykan, babasının yaşayan tarih olduğunu kaydetti. Mehmet Baykan, Sarıkamış’ta düşmana karşı direnen askerlerin, Türk milletinin cesaretinin ve vatan sevdasının bir sembolü olduğunu söyleyerek, bu askerler arasında amcasının da bulunmasından gurur duyduğunu dile getirdi.

Şakir Baykan’ın torunu Fatih Baykan da, Gaziantep Üniversitesi’nde tarih bölümünde okuduğunu ve bazen tarih konusunda dedesinin bilgisine başvurduğunu, dedesinin bir bilgi hazinesi olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.