“1+1 SERAP VE MUSTAFA BULAT HEYKEL SERGİSİ” AÇILIYOR

“1+1 SERAP VE MUSTAFA BULAT HEYKEL SERGİSİ” AÇILIYOR
Mustafa Bulat ve eşi Serap Bulat, Gaziantep’te sanatın ve sanatçının buluşma merkezi haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde yarın, “1+1 Serap ve Mustafa Bulat Heykel Sergisi”  açılacak.

Mustafa Bulat ve eşi Serap Bulat, Gaziantep’te sanatın ve sanatçının buluşma merkezi haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde yarın, “1+1 Serap ve Mustafa Bulat Heykel Sergisi”  açılacak.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Heykel Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Bulat, 1964 Aksaray Sarıyahşi doğumlu. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Ana Sanat Dalında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı.

Sanatçı, 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Ana Sanat Dalında Sanatta Yeterlilik derslerini özel öğrenci olarak aldı ve Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Heykel Ana Sanat Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalında “Hellen Roma Roma Dönemi Yontu ve Kopya Teknikleri” konulu tez ile Doktora eğitimini tamamladı.

1998 yılında Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyeliğine atanan ve Heykel Bölüm Başkanı olan sanatçı, 1998-2002 yıllarında Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü kurdu. Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini başlattı. Temel Eğitimi Bölümünü kurdu ve başkanlığına atandı. Temel Eğitimi Bölümü, Temel Sanat Eğitimi Ana Sanat Dalı Başkanı oldu.

2009’da Doçent, 2014 yılında Profesör olan Sanatçı, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

SERAP BULAT

Ankara 1969 doğumlu olan Serap Bulat, 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan sanatçı, 1999’da Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Serap Bulat, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyor.

Sanko Sanat Galerisi’nde yarın (13 Nisan 2017 Perşembe) saat 17.30’da açılacak sergi, 4 Mayıs’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

mustafa-bulatin-eserlerinden-(13).jpgserap-bulatin-eserlerinden-(2).jpgserap-bulatin-eserlerinden-(4).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.