11 Sivil Toplum Kuruluşu Biraya Gelerek Magep’i Kurdu

11 Sivil Toplum Kuruluşu Biraya Gelerek Magep’i Kurdu
Türkiye’de gençlik çalışmalarını hareketlendirmek ve uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek gençler yetiştirmek amacıyla, Manisa’da faaliyet gösteren ve aralarında sendika ile siyasi partilerin de bulunduğu 11 farklı sivil toplum örgütü bir araya ge

- Türkiye’de gençlik çalışmalarını hareketlendirmek ve uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek gençler yetiştirmek amacıyla, Manisa’da faaliyet gösteren ve aralarında sendika ile siyasi partilerin de bulunduğu 11 farklı sivil toplum örgütü bir araya gelerek Manisa Gençlik Platformu’nu (MAGEP) kurdu.

Öğretmen Evi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile Manisa Gençlik Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Öner, Manisa Gençlik Platformu’nu (MAGEP) kurduklarını açıkladı. Manisa Gençlik Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Öner, “Özellikle nüfusunun yarısını gençlerin oluşturduğu Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için, genç nüfusun nitelikli ve kaliteli eğitim alması; Büyük Türkiye idealinin gerçekleşmesinde pozitif katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda, kendini özgürce ifade edebilen, okuyan, düşünen, sorgulayan, eleştiri ve özeleştiri yapabilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüven sahibi, toplumsal aidiyet duygusu ve empati yeteneği yüksek; üretken, katılımcı ve uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyede donanımlı bir gençliğe sahip olmak; bir ülkenin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan en önemli güçtür. Bu sorumluluğun bilinciyle çalışmalar sürdüren gençlik teşkilatlarının temsilcileri olarak halkımızın değerleriyle barışık; her türlü olumsuzluklar karşısında dik duruşunu bozmayan, onurlu bir tavırla vicdanın sesi olan gençler yetiştirmek amacıyla bir araya gelerek bu platformu oluşturduk” dedi.

İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırıları kınayan Öner, “Şu mübarek günlerde Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak’ta ve dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalan, katledilen, üzerlerine bombalar yağan, açlığa mahkûm edilen kardeşlerimizin acısını acımız kabul ediyor, başta Katil İsrail olmak üzere tüm zalimleri kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde destekleyecekleri aday profilini de açıklayan Öner, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasını, Büyük Türkiye hedefinde hız artırma fırsatı olarak kabul ediyoruz. Manisa Gençlik Platformu olarak millet diyen, milletin adamı olan, medeniyet değerleriyle yürüyen, milletin hayalleri için koşturacak, Yeni Türkiye’yi inşa edecek, Milli İrade’yi her daim hâkim kılacak, istikrar ve güven ortamını devam ettirecek, İslam Birliğini kuracak, ümmetin ümidi olan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bu yükün altından kalkabilecek dava insanını, milletimizle birlikte 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçip yeni ve büyük Türkiye yolculuğuna devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PLATFORMDA YER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI

Genç Memur-Sen, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Genç TÜMSİAD, Hayrat Vakfı, Avrupa Gençlik Derneği, Ak Parti Gençlik Kolları, İlim Yayma Cemiyeti, Saadet Partisi Gençlik Kolları, Mana-Der, Yaşam Boyu Öğrenme Derneği

11 SİVİL TOPLUM KURULUŞU BİRAYA GELEREK MAGEP’İ KURDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.