11.varsak Şöleni

11.varsak Şöleni
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediyesi ve Varsaklar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 11. Varsaklar Şöleni’ne katılarak, Varsaklarla bir araya...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediyesi ve Varsaklar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 11. Varsaklar Şöleni’ne katılarak, Varsaklarla bir araya geldi.

Sarıçam Yörük Orman alanında binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşen şölende konuşan Başkan Sözlü, “Adana kolektif bir ruh, kolektif bir kültürdür. Bu kolektif ruhun parçası olan Varsaklar, Avşarlar, Yörükler, Balkanlılar ile bir arada yaşamanın, onlara destek vermenin gururunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi.

Başkan Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: “Varsaklar, Avşarlar, Yörükler, Balkanlılar memleketimizin her tarafından gelen kıymetli güzel insanlarla zaman zaman buluşurlar ve kendi kültürel değerlerini bir arada yaşarlar. 11. Varsak Şöleni de bunlardan biridir. Ben Ceyhan Başkanlığım döneminden bu zamana kadar davet edildiğim bütün Varsak şölenlerine katıldım. Türk Kültür Dernekleri içerisinde Varsaklar Derneği her zaman kendisini ön planda ifade etmiştir. Adananımız’ın kıymetli bir sivil toplum kuruluşu ve Adana’yı besleyen temel unsurlardan olan Varsaklar Derneği’ni ve Dernek Başkanı Yusuf Umut’u can-ı gönülden tebrik ediyorum.”

Varsaklarla her zaman bir arada olmanın, onlara destek vermenin gururunu ve bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade eden Başkan Sözlü, “Ama bugün bakıyoruz etnik kökenli partiler memleketimizin çeşitli köşelerinde on binlerin katıldığı mitingler düzenliyorlar. 2002’den bu zamana kadar olan süreci şöyle bir değerlendirin, bu bir siyasi değerlendirme değil kendimiz için bir öz eleştiri, samimi bir tahlildir. 2002’den bu zamana kadar geçen sürede memleketimiz ayrışma noktasına gelmiştir. Milli birliğimiz ayaklar altında. Devletimizin bölünmez bütünlüğü sarsılmıştır. Bu sebepten 7 Haziran, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması, 19 Mayıs ruhunun diri tutulması, Atatürk’ün mirasına sahip çıkılması ve milli birliğimizin tesisi açısından son fırsattır. Buna mecburuz” diye konuştu.

VARSAK ŞÖLENİ’NDEN BAHÇELİ’YE KİLİM

Varsak Şöleni’nin ardından açık artırmayla kilim satın alan Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Binlerce yıllık geleneksel Türk motifleri ile nakış nakış işlenmiş bu kilimi bu hale getirenlere teşekkür ediyorum. Kilim Türk kültürünün kendisidir, Türk’ün ilmek ilmek nakşedilmiş halidir. Daha önce de yine bu şölende bir kilim almış ve Sayın Bahçeli’ye Varsakların armağanı olarak götürmüştüm. Yine böylesine güzel kilimi, 11. Varsaklar Şöleni’nin armağanı olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye ulaştıracağım.”

Başkan Sözlü’ye, 11. Varsak Şöleni’nde, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Mevlüt Karakaya, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, MHP Milletvekili Adayları, Ayla Emrahoğlu, Prof Dr. Abdulkadir Yuvalı ve Ali Demir eşlik etti.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, SARIÇAM BELEDİYESİ VE VARSAKLAR KÜLTÜR DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 11. VARSAKLAR ŞÖLENİ’NE KATILARAK, VARSAKLARLA BİR ARAYA GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.