12 Geri Dönüşüm Evi Daha Hizmete Giriyor

12 Geri Dönüşüm Evi Daha Hizmete Giriyor
Yeşilyurt Belediyesi Türkiye’de ve bölgede ilk defa oluşturduğu geri dönüşüm evlerinin sayısını arttırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında 12 adet Geri Dönüşüm Evi’ni daha açıyor.Yeşilyurt Beledi...

Yeşilyurt Belediyesi Türkiye’de ve bölgede ilk defa oluşturduğu geri dönüşüm evlerinin sayısını arttırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında 12 adet Geri Dönüşüm Evi’ni daha açıyor.

Yeşilyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamada Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan "Geri Dönüşüm Evi" projesinin ilkinin Gazi Anadolu Lisesi karşısında hayata geçirildiği belirtilerek yeni geri dönüşüm evlerinin de hizmete girmesi adına çalışmaların hızla devam ettiği dile getirildi.

Görünümü ve modern yapısıyla kent estetiğine katkıda bulunduğu ifade edilen geri dönüşüm evlerini hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreyi hava, su ve toprak olarak ele aldıklarını söyledi.

Daha yaşanabilir temiz ve yeşil bir Yeşilyurt için çeşitli projeler başlattıklarını kaydeden Zafer, bunlardan birinin de ÇER-ÇÖP projesi olduğunu vurguladı. ÇER-ÇÖP projesiyle okullarda yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verdiklerini hatırlatan Zafer, “Yaklaşık 2 bin 400 adet de ÇER-ÇÖP kutusu kamu kurumlarımıza, okullarımıza apartman sitelerine çevre bilinci oluşturulması açısından dağıtımını yaptık” dedi.

Türkiye’de geri dönüşüm evini ilk olarak Gazi Anadolu Lisesi karşısında açarak ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırlmasını sağladıklarını belirten Başkan Yardımcısı Zafer, Geri Dönüşüm Evi’nde ambalaj atıkları, bayat ekmek, oyuncak, kıyafet ve kitap bölmelerinin de mevcut olduğunu söyledi. Vatandaşların kullanmadıkları oyuncak, kıyafet ve kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarının altını çizen Zafer, “Şunu unutmamalıyız ki sizin ihtiyacının olmayan şeyler başkalarının ihtiyacı olabilir. Bu kapsamda Mart ayı içerisinde 30 tane Geri Dönüşüm Evini Yeşilyurt İlçe sınırlarımızda farklı alanlara kuracağız. Yapımı tamamlanan 12 Geri Dönüşüm Evininde bugünden itibaren dağıtımına başladık. İnşallah hayırlara vesile olur. Daha çevreci daha temiz bir Yeşilyurt için üzerimize düşen her görevi yapacağız"dedi.

12

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.