13 Yaşındaki Zehra’ya Şans Doğum Gününde Güldü

13 Yaşındaki Zehra’ya Şans Doğum Gününde Güldü
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde başarılı böbrek nakilleri devam ediyor. Böbrek nakli yapılan 13 yaşındaki Zehra Babacan’a şans doğum gününde güldü.Gaziantep’te yaşayan Zehra Babacan,5 yıl önce rahat...

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde başarılı böbrek nakilleri devam ediyor. Böbrek nakli yapılan 13 yaşındaki Zehra Babacan’a şans doğum gününde güldü.

Gaziantep’te yaşayan Zehra Babacan,5 yıl önce rahatsızlanıp doktora gittiğinde yapılan tetkikler sonucu böbreğinin birinin doğuştan küçük, diğerinin de görevini yapamaz duruma geldiğini öğreniyor. Kızının yaşadıklarını “Zehra’nın böbrek hastası olduğunu öğrendikten sonra ilaç tedavisine başlandı. Son bir yıldır da periton diyaliz yapıyorduk. Hastalığın ilerlemesini önlemeye çalıştık bu sürede” diye dile getiren anne Zeynep Babacan (41), şöyle devam etti:

“Kızıma böbreğimi vermek istedim. Ancak şeker hastası olduğum için bu mümkün olmadı. Bunun üzerine ağabeyleri Zehra’ya böbreklerini vermek istediler. Ancak her ikisi de 18 yaşından küçük olduğu için bu da kaldı. Çözüm bulunamayınca evin geçimini sağlayan babası son çare olarak böbreğini verecekti."

Diyaliz tedavisi öncesinde kadavra için kayıt yaptırdıklarını anlatan Zeynep Babacan, “Daha önce başka bir merkezde olan kaydımızı, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne aldık. Çok kısa bir süre sonra kadavradan nakil için bizi aradılar. İnanamadık. Kadavra çıktığını öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Hemen hastaneye geldik. Gerekli tetkikler yapıldı. Dokular yüzde 100 uyumlu çıktı. Bunun üzerine nakil işlemi için hastaneye yattık” sözleriyle nakil sürecini anlattı.

Zeynep Babacan, “Organ bağışında bulunan aileden Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz. Onlar için çok zor bir süreç, Allah sabır versin. Organ bağışı insan hayatı için çok önemli. Herşeye rağmen yaşamak çok güzel. Ama sağlıklı yaşamak gibisi yok” diyerek, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.

Anne Babacan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Evimiz burada olduğundan ulaşımla ilgili hiç sıkıntı yaşamadık. Bizi merak eden herkes çok rahatlıkla yanımıza, ziyaretimize geldi. Hemşireler, hastane çalışanları herkes bizimle çok ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin böyle bir hizmet veriyor olması bizim için çok büyük bir şans. Kendi şehrimde olduğum için, diğer çocuklarımla da ilgilenebildim. Doç.Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, hemşireler ve bütün hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

“ÇOK MUTLUYUM”

Günde 4 defa 30 dakika diyalize girdiği için uzun süre dışarıda kalamadığını belirten Zehra Babacan da, ‘’Periton diyalizi yapıp, koşa koşa okula yetişmeye çalışıyordum. Bunun yanında farklı sıkıntılar da yaşıyordum” dedi.

“Kadavra çıktığını öğrendiğimde annem yanımdaydı. Haberi alınca çok mutlu oldum anneme birbirimize sarıldık” diyerek duygularını dile getiren Zehra Babacan, hemen Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne gelerek gerekli tetkikler yapıldığını ifade etti. Nakil işleminin doğum gününde gerçekleştiğini anımsatan Zehra Babacan, duygularını şöyle paylaştı:

“Dokular uyunca hemen nakil işlemi için hastaneye yattık ve nakil gerçekleşti. Tesadüfen doğum günüme denk geldi. Bu benim hayatımda aldığım en güzel hediye oldu. Artık okuluma ve hayatıma daha sağlıklı devam edeceğim için çok mutluyum. Doktorum Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere, herkese çok teşekkür ediyorum. Artık diyaliz gerek kalmadığı için istediğim kadar, istediğim yerde kalabileceğim. Bana bağış yapan aileye de çok teşekkür ediyorum.Herkesin organ bağışı yapmasını istiyorum.”

Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen her nakil işleminin kendileri için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığı’nın 18 yaş altı kadavra nakillerinin, 18 yaş altı hastalara nakli ile ilgili bir kararı var. Bu da bizim hastamız açısından büyük bir şans oldu’’ diye konuştu.

Organ bağışı sayesinde pek çok insanın hayatın gülümseyen yüzünü yaşama şansı yakaladığına vurgu yapan Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, tıbbın ilerlemesiyle birlikte hastalıklara çözüm bulunduğunu, ancak organ nakli için temel çözümün hala bağışçıların duyarlılığına kalmış organ bağışı olduğunun altını çizdi.

Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, ‘’Kadavradan nakil konusunda sıkıntılarımız devam ettiği sürece değişik yaştan pek çok hasta, yaşamla-ölüm arasındaki ince çizgide yürümeye devam edecektir” diyerek, kadavradan naklin önemine dikkati çekti.

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ’NDE BAŞARILI BÖBREK NAKİLLERİ DEVAM EDİYOR. BÖBREK NAKLİ YAPILAN 13 YAŞINDAKİ ZEHRA BABACAN’A ŞANS DOĞUM GÜNÜNDE GÜLDÜ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.