13 Yıl Sonra Atanan İlk Kadın Cumhuriyet Başsavcısı Göreve Başladı

13 Yıl Sonra Atanan İlk Kadın Cumhuriyet Başsavcısı Göreve Başladı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2015 Yaz Kararnamesi ile Tunceli’ye Başsavcı olarak atanan Remziye Başak Şaktanlı görevine başladı.HSYK’nın kararnamesi ile Eğirdir’den Tunceli’ye Cumhuriyet...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2015 Yaz Kararnamesi ile Tunceli’ye Başsavcı olarak atanan Remziye Başak Şaktanlı görevine başladı.

HSYK’nın kararnamesi ile Eğirdir’den Tunceli’ye Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Remziye Başak Şaktanlı göreve başladı. Çok yüksek enerji ve olumlu bir intibayla göreve başladığını belirten Şaktanlı, “Bunun artarak devam edeceğimi düşünüyorum. Tunceli halkına sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kadın çalışmalarını önemsediğini kaydeden Şaktanlı, “Siyasette, bürokraside ve bilimsel çalışmalarda kadınların önemli görevler alabilmelerini önemsiyorum” diye konuştu.

13 yıl sonra atanan ilk kadın Cumhuriyet Başsavcısı olan Remziye Başak Şaktanlı Galatasaray Üniversitesi’nde “Cinsiyet eşitsizlikleri ve insan hakları” konusunda akademik çalışma yapıyor. Meslekte 9. yılını dolduran Remziye Başak Şaktanlı evli ve bir çocuk annesi.

TUNCELİ'YE CUMHURİYET BAŞSAVCISI OLARAK ATANAN REMZİYE BAŞAK ŞAKTANLI, BÜYÜK BİR ENERJİ VE OLUMLU BİR İNTİBAYLA GÖREVE BAŞLADIĞINI İFADE ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.