134 Okul Çalışanı Öğrenciler İçin Sakıncalı Bulundu

134 Okul Çalışanı Öğrenciler İçin Sakıncalı Bulundu
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün 230 okulda, kantin işletmecisi, sözleşmeli personel ve servis şoförü bin 444 kişinin GBT sorgusunu yaptı. Yapılan incelemede, 134 kişinin öğrenciler için sakıncalı old...

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün 230 okulda, kantin işletmecisi, sözleşmeli personel ve servis şoförü bin 444 kişinin GBT sorgusunu yaptı. Yapılan incelemede, 134 kişinin öğrenciler için sakıncalı olduğu belirlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, kentteki 230 okulda görevli kantin işletmecisi, sözleşmeli personel ve öğrenci servis şoförü bin 444 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, yapılan sorgulama sonucunda bir şahsın Aranmasının olduğu, 94 servis şoförü, 25 kantin işletmecisi ve 14 okul çalışanı olmak üzere 134 kişinin değişik suçlardan kayıtlarının çıktığı belirtildi. Açıklamada, şahıslardan bazılarının cinsel istismar, madde kaçakçılığı, adam öldürmek, elektrik hırsızlığı gibi suçlarından kayıtlarının olduğu bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Ayrıca, Okul İrtibat Görevlileri tarafından yapılan tespitlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgileri gönderilmeyen 199 kişi tespit edilmiş, tespit edilen personellerinde 29.09.2014 tarihli Valilik oluruna istinaden UYAP sistemi üzerinden sorgusu yapılmıştır. Yapılan sorgulama sonucunda 6 servis şoförü, 9 kantin işletmecisi ve 1 okul çalışanı olmak üzere 16 kişinin değişik suçlardan kayıtları olduğu tespit edilmiştir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.