15 Kişilik ‘Can Kurtaran’ Ekibi

15 Kişilik ‘Can Kurtaran’ Ekibi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine yönelik “can kurtaran” eğitimi veriliyor.

- Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine yönelik “can kurtaran” eğitimi veriliyor.

Yaz aylarında meydana gelen boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 15 kişiden oluşan ‘Can Kurtaran’ ekibi kuruldu. Gaziantep Üniversitesi tarafından çalışmaya destek vermek amacıyla GAÜN Sporium’da 15 kişiden oluşan itfaiye ekibine yüzme eğitimi veriyor. GAÜN Yüzme Eğitim Sorumlusu Mustafa Adem Demirezer tarafından verilen eğitimlerin sonunda itfaiyecilere cankurtaran belgesi verilecek. Bu çalışmanın Türkiye’de ilk olduğunu söyleyen Demirezer, özellikle yaz aylarında kentte meydana gelen boğulma olaylarının da en az seviyeye düşürülebileceğini belirtti.

“BU PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un önemli katkı ve desteğiyle bu projenin hayata geçirildiğini ifade eden Mustafa Âdem Demirezer, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve GAÜN işbirliği ile düzenlenen temel yüzme eğitimi programı kapsamında itfaiyecilere 2 grup halinde teorik olarak eğitim vermekteyiz. Bu eğitim itfaiyecilerimizin boğulma vakalarına karşı aldığı önemli bir eğitimdir. Bu eğitimler Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’un önemli destekleriyle sürekli geliştirilerek devam edecektir. Türkiye’de bir ilk olan bu proje sayesinde kentte meydana gelen boğulma olayları da en az seviyeye indirilecektir. Ayrıca bu projeye destek veren ve önemli katkılarda bulunan İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

15 KİŞİLİK ‘CAN KURTARAN’ EKİBİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.