15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ AFŞİN’DE ESHAB-I KEHFTEN BAŞLADI

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ AFŞİN’DE ESHAB-I KEHFTEN BAŞLADI
Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Afşin İlçe Yönetimi 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Afşin İlçe Yönetimi 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettiler.

Milletvekili ve Beraberindeki heyet ile birlikte Eshab-ı Kehf’e yapılan ziyaretlerin ardından,  Afşin Belediyesi ve genel bütçeli yatırımları yerinde incelediler.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven incelemeler ve ziyaretler hakkında şunları söyledi,” Bu Gün 15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Dr. Mehmet İlker Çitil Bey Afşin’deler.  Ankara gündemi yoğun olduğu için, 15 Temmuzda burada bulunamayacaklar. Anlamlı bir yere geldiler, ilk ziyaretlerini Eshab-ı Kehf’e yaptılar. Eshab-ı Kehf’in anlamı şu; 1600 yıl önce yiğit gençlerin zulme karşı, batıla karşı kıyamlarını başlattıkları mekândı. Yine 15 Temmuzda da Kahraman Türk Milleti bağımsızlığımızı elimizden almaya çalışan dış güçlere karşı kıyam Harekâtı idi bu anlamda çok anlamlı. Diğer taraftan, Sayın Milletvekilimiz Dr. Mehmet İlker Çitil, Gerek Belediyemiz gerek Belediyemizin yatırımlarını, gerekse genel bütçeli yatırımları birlikte yerinde inceledik. Belediyemiz çalışmaları hakkında biz kendilerine bilgiler verdik” dedi.

7’inci Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşüne Davet;

Başkan Güven Sözlerine şöyle devam etti;” Bu yıl 7’ncisini düzenleyecek olduğumuz 15 Temmuz Şehitleri anma ve Yemliha yürüyüşünü 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz ve Tüm Kardeşlerimi davet ediyorum. Saat 15.30 da Afşin Belediye Meydanında toplanıp, 16.00’da Eshab-ı Kehf’e yürüyeceğiz. Eshab-ı Kehf’e vardığımızda bir takım etkinliklerimiz ve Pilav ikramı olacak” ifadelerinde bulundu.

15 Temmuzda Nöbetteyiz;

15 Temmuzda Şehitleri ve Gazilerimizi anmak adına Cumartesi günü 16 Temmuz gün ağarıncaya kadar yapılacak olan etkinliğe davette bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi,”

7’nci Geleneksel 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşümüzün ardından Afşin Belediyemizin Önünde Bulunan Meydan’da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 16 Temmuz Gün Ayırıncaya kadar Nöbet tutacağız.  1600 yıl önce yapılan kıyam harekâtını, bir olduğumuzu, diri olduğumuzu hep birlikte tekrar dünyaya göstermek adına yürüyüşümüze ve 15 Temmuz Destanını yeniden yaşamaya tüm kardeşlerimi davet ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İlker Çitil;”  Bu gün Ak Parti il, İlçe yönetimi ve Afşin Belediye Başkanımız ile birlikte Afşin’imizdeyiz. Özellikle Eshab-ı Kehf’i seçtik, gerek ziyaretçiler gerekse inanç turizmi açısından çok önemli bir mekân.  Biliyorsunuz 15 Temmuz 2017 Cumartesi seneye devriyesi, tüm yurtta 15 Temmuzu farklı etkinliklerimiz ile o günü anacağız. Ben şimdiden bu vatan için canını veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Tüm milletvekillerimiz kendi bölgelerindeler 15 Temmuzda Gazi Meclisimizde bulunacağımızdan doğayı dolayı da ilk ziyaret yerimiz olarak Eshab-ı Kehf’imizi seçtik. Afşin Belediye Başkanımız da biraz önce bahsetti, şirke karşı, batıla karşı 1600 yıl önce bir kıyamdı 7 inanmış gencin duruşu. 15 Temmuzda da DAEŞ, FETÖ, PDY ve PKK’ya karşı, yurt içi ve dışı tüm mihraplara karşı, Darbe ve işgal girişimine karşı Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız olmak üzere tüm vatanseverlerimiz biliyorsunuz sokaktaydı. Allaha şükür o birlik ve beraberlik ruhu devam ediyor. Bizlerde 15 Temmuzu unutturmamak adına yine sahalarda olacağız. Ben beraberim de bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başkanım da biraz önce açıkladı, 15 Temmuzda Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü yapılacak. Bahsettiğimiz birlik ve beraberlik ruhunu tüm Afşinli hemşerilerimiz ile birlikte göreceğimizi umuyorum. Bu gün yapılan, devam eden ve gelecek olan yatırımlarımızı yerinde inceledik” ifadelerinde bulundu.

Afşin’e yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi veren Milletvekili Çitil sözlerini şöyle sürdürdü;” Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Afşin’de yapılması planlanan yakın zamanda belirttiğimiz, 250 erkek, 250 kız yurdu, gençlik merkezi ve 2018’de yapımına başlanılacağı belirtilen yüzme havuzu projelerimiz Afşin’de yapılacak. Kapalı spor salonu yanında yapılması planlanan gençlik merkezimiz tenis kortu, basketbol sahası, futbol sahası ve güzel sanatlar alanında gençlerimize hizmet verecek komplike bir alan olacak. Biliyorsunuz bunların dışında yeni bir hastane yatırımı aldık. Bakanımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Çünkü fonksiyonel olmayan bir acili ve binası vardı o yüzden 150 yataklı ve 250 yatağa da çıkabiliyor bu sayı. 30 bin metre kare kapalı alana sahip bir tesis onunda proje aşaması şu anda devam ediyor. Bizlerde hızlandırmak için çalışıyoruz. Eshab-ı Kehf’te konuk evi süreci halen devam ediyor, ihalesi bitmişti fakat yeniden yapıyoruz arayı uzatmadan Başbakan yardımcımız da saolsun ilgileniyor. Hep birlikte Ak Parti ailesi olarak memleketimiz için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Sabri Türk Kahraman, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, Ak Parti ilçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, Ak Parti İlçe Teşkilat Üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin katıldığı program taziye ziyaretlerinin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.