15 Temmuz’un Kahramanı Maraşlı Çıktı

15 Temmuz’un Kahramanı Maraşlı Çıktı
16 Temmuz 2016 günü sabaha karşı saat 03 de yapılacak olan hain darbe planını 15 Temmuz 2016 günü akşam saat 19 00 da bozan Kahraman astsubay Ömer Halisdemir’nin Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesi den olduğu ortaya çıktı..

    16 Temmuz 2016 günü sabaha karşı saat 03 de yapılacak olan hain darbe planını 15 Temmuz 2016 günü akşam saat 19 00 da bozan Kahraman astsubay Ömer Halisdemir’nin Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesi den olduğu ortaya çıktı..

     1919 da Sütçü İmam’ın ilk kurşunu atması ile Türkiye de kurtuluş destanının başlamasınındın sonra 97 yıl aradan sonra yine Kahraman , Kahramanmaraş’tan çıkarak Türkiye de darbenin kaderini değiştirdi..

     15 Temmuz 2016  günü FETÖ terör örgütü üyelerinin darbe , darbesini önleyen isimlerin başında olan kahraman astsubay Ömer Halisdemir toprağa verildiği Niğdeye giden Kahramanmaraşlılar Kahraman  Ömer Halisdemir  ailesinin başsağılığı dileğinde bulundular..

     Sütçü İmam dan sonra ikinci Kahraman olan ve Türkiye’yi kurtaran Ömer Halisdemir nasıl kahraman oldu, generali nasıl öldürdü? Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vuran Ömer Halisdemir nerelidir? Hatice Halisdemir ile evli 2 çocuk babası şehit Ömer Halis Demir’in cenazesi, Bor İlçesi’ne bağlı Çukurkuyu Beldesi’ndeki meydana götürüldü. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askerler, daire amirleri, şehitlerin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

     Darbeci generali öldüren Astsubay  Ömer Halisdemir toprağa verildi Törende baba Hasan Hüseyin ile anne Fadimeana Halisdemir gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp ağladı. Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Vali Ertan Peynircioğlu, "Başbakanlıktan ve komutanları aradı. Şehidimizin kahramanca çatıştığını söylediler" dedi. Darbeci generali öldüren Astsubay Halisdemir toprağa verildi..

     Şükran Duygusu sunmak üzere Kahramanmaraş’tan giden Sait Doğan ve beraberindeki heyette : Hasan Hüseyin Halisdemir, “ Bizde Kahramanmaraşlıyız, Çağlayancerit ilçesinden buraya göç ettik geldik bizim akrabalarımız orada uzun süre olması sebebi ile Çağlayancerit den koptuk ama bizde Kahramanmaraşlı’yız demesi.. ziyarette giden heyetin göz yaşlarına boğulmasına sebep oldu..

     Sütçü İmam dan sonra 97 yıl aradan sonra Türkiye 2. Kurtuluş savaşından kurtaran milli Kahraman Ömer Halisdemir Kahramanmaraşlı çıktı..

    Sütçü İmam gibi oda bir Kahraman ve tek kurşunla darbeciyi yere sererek üzerine sıkılan 36 kurşunla şehit düştü..

    Çağlayanceritli Ömer Halisdemir ‘in mezarı Niğde Borda olsada o bir Kahramanmaraşlı Kahraman olarak tarihdeki yerini alıyor..

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.