150 Lira İçin Gece İş Başı Yapıyorlar

150 Lira İçin Gece İş Başı Yapıyorlar
Adana’da kavun tarlalarında yükleme işinde çalışan işçiler gece saat 03.00’da kalkıp işe başladıklarını sıcakta saat 22.00’a kadar çalışıp en fazla 150 lira para kazandıklarını söyledi.Türkiye’nin en...

Adana’da kavun tarlalarında yükleme işinde çalışan işçiler gece saat 03.00’da kalkıp işe başladıklarını sıcakta saat 22.00’a kadar çalışıp en fazla 150 lira para kazandıklarını söyledi.

Türkiye’nin en büyük tarım alanlarından birine sahip olan Adana’da Haziran ayı başında başlayan kavun hasadı hala devam ediyor. Kavun üreticiden vatandaşa ulaşana kadar bir hayli zahmetli yollardan geçiyor. Bu zahmetli yolda en fazla emek harcayanlar ise kavunları kamyonlara yükleyen işçiler. Hava sıcak olduğu için gece saat 03.00’da çalışmaya başlayan işçiler, bir günde 150 lira yevmiye para alabilmek için de saat 22.00’a kadar çalışmak zorunda kalıyor. Ne kadar çok kamyona kavun yüklerse o kadar çok para kazanan işçiler 40 dereceye yaklaşan sıcağın altında çalışmak zorunda kalıyor. Bu işçilerden biri olan evli 3 çocuk babası Ahmet Tekke, "100-150 lira yevmiye alıyoruz. Sabah saat 03.00’da kalkıp geliyoruz. Gece saat 09.00, 10.00’a kadar sıcağın altında çalışıyoruz. Çok zor oluyor hava çok sıcak ter içinde çalışıyoruz. Rezillik diz boyu. Zorlamasak bu yevmiyeyi alamayız" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.