16 terörist daha öldürüldü: Toplam sayı 749’a çıktı

16 terörist daha öldürüldü: Toplam sayı 749’a çıktı
Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur'da devam eden operasyonlarda 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İki ilçede öldürülen toplam terörist sayısı ise 749'a yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 574 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kanas keskin nişancı tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet roketatar, bir adet tabanca, bir adet av tüfeği, üç adet el bombası, 114 adet Biksi fişeği, 212 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 36 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 31 adet tabanca fişeği, 29 adet av tüfeği fişeği, üç adet tabanca şarjörü, bir adet Kanas şarjörü, dört adet M-16 şarjörü, iki adet telsiz ele geçirildiği vurgulanarak, 17 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise 6 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 175 olduğu bildirildi. Operasyonda, 9 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği vurgulandı.

Gaziantep Oğuzeli'de ise, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 10'u yabancı uyruklu 11 şahsın yakalandığı ifade edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.