19 Eylül Gaziler Günü Etkinliği

19 Eylül Gaziler Günü Etkinliği
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Adıyaman’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

- 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Adıyaman’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlik daha sonra şehitlikte devam etti. Adıyaman protokolü şehit aileleri ve çocukları ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Mezarlık ziyaretinde İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Şehitlik ziyareti sonrası 19 Eylül Gaziler Günü programı Askeri Gazinoda devam etti. Vali Mahmut Demirtaş Askeri Gazinodaki programa eşi Beyhan Demirtaş’la birlikte katılarak, şehit aileleri ve gazilerle biraya geldi.

Programda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Okutan, Mehmetim şiirini okudu.

Daha sonra Jandarma Binbaşı Gurbet Keskin konuşma yaparak, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kahramanlığın taçlandırıldığı bir gündür. Sizler şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyetinin teminatı ve temel taşlarısınız. Bugün milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatan için kanını akıtmış, hayatının bağrında vatan demiş, bayrak demiş, elini, kolunu, bacağını ve gözünü ülkesine ve milletine helal etmiş gazilerimize vefa günüdür. Ancak, bu vefa borcu bir günde ödenecek bir vefa borcu değildir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazilerimiz milletimizin ortak değerleridir. Bugün huzur içinde, barış içinde, refah içinde ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde bu kutsal vatanımızın ekmeğini yiyebiliyorsak, suyunu içebiliyorsak, havasını soluyabiliyorsak bu şehit ve gazilerimizin sayesindedir” dedi.

Etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Okutan, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.