19 Mayıs Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

19 Mayıs Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun’da inşa edilen 19 Mayıs Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Baraj tamamlandığında toplam 75.550 deka...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun’da inşa edilen 19 Mayıs Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Baraj tamamlandığında toplam 75.550 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

BARAJDA YÜZDE 18’LİK FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

19 Mayıs Barajı, Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy köyü sınırları içerisinde bulunan Engiz Çayı’nın üzerinde yer alıyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki baraj, temelden 89,75 metre yükseklikte inşa ediliyor.

Takriben 60 milyon TL yatırım bedeline sahip barajda şu an itibariyle yüzde 18’lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

"SAMSUN’UN BEREKETLİ TOPRAKLARI 19 MAYIS BARAJI İLE SUYA DOYACAK"

DSİ tarafından Samsun’da inşa edilen baraj ile toplam 75 bin 550 dekar zirai alanın suya kavuşacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Hizmete alacağımız bu baraj ile Samsunumuzun münbit toprakları suya kavuşacak. Yine Samsun’un bereketleri toprakları suya doyacak. Bu önemli projeyi 17 Mayıs 2017’de yöre halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, 19 Mayıs Barajı’nın tamamlanması ile ekonomiye yılda 27 milyon 636 bin TL katkı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.