1919 metre Türk bayrağıyla demokrasi yürüyüşü

1919 metre Türk bayrağıyla demokrasi yürüyüşü
Samsun'da, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacıyla bin 919 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağıyla yürüyüş düzenlendi.

Samsun'da, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacıyla bin 919 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Samsun Valiliği ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bin 919 metrelik bayrak yürüyüşü sırasıyla Cumhuriyet Caddesi, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı'ndan devam ederek tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Bayrağın meydana gelmesinin ardından AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri ve diğer partilerin il temsilcileri Bakan Kılıç ile birlikte podyuma çıkarak birliktelik mesajı verdiler.

Yürüyüş sonunda açıklamalarda bulunan Bakan Akif Çağatay Kılıç, sözlerine darbe girişiminde bulunan asker kıyafetli teröristlere lanet okuyarak, "15 Temmuz günü valimiz, emniyet teşkilatımız, jandarma komutanımız, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve milletimizin emrindeyiz, dediler. Bu dik duruşta bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu akşam herkes burada bir, siyaset bir arada. Tek amacımız var. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı. İnşallah Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin daha da üstüne taşıyarak bu yürüyüş devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Samsun'dan istiklal yürüyüşünü başlattı. Biz de Samsun'da bu devletin, bu milletin hiçbir zaman sekteye uğramayacağını, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın duruşuyla tüm dünyaya haykırdık. Ama siz millet, Türk milleti tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Samsun ne olduğunu ve ne kadar büyük bir şehir olduğunu ne kadar geniş yürekli insanlara sahip olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Allah sizden razı olsun. AK Parti, CHP, MHP, BBP ve Saadet Partisi temsilcilerine minnet duyuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından ellerini birbirlerine kenetleyerek halkı selamlayan siyasetçiler, demokrasi için birliktelik vurgusu yaptılar. Bakan Kılıç, bir süre daha Demokrasi Meydanı'nda nöbette olan vatandaşların yanında bulundu.

Etkinliğe ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, BBP ve SP temsilcileri, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, MHP İl Başkanı Taner Tekin, İl Jandarma Alay Komutanı Kıd. Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz katıldı.

1919 metre Türk bayrağıyla demokrasi yürüyüşü

1919 metre Türk bayrağıyla demokrasi yürüyüşü

1919 metre Türk bayrağıyla demokrasi yürüyüşü

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.