1.uluslararası Erzurum Yarı Maratonu Ve Halk Yürüyüşü

1.uluslararası Erzurum Yarı Maratonu Ve Halk Yürüyüşü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu saat 10.00’da start alacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düzenlediği basın toplantısında, “ A...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu saat 10.00’da start alacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düzenlediği basın toplantısında, “ Anadolu’nun Zirvesinde Koş” sloganıyla yarın yapılacak olan 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu’nu hakkında bilgiler verdi.

10 ve 21 kilometrelik parkurların yer alacağı yarışa 14 ülkeden 1058 sporcu katıldı. Maraton koşusunun yanı sıra vatandaşların katılımıyla halk yürüyüşü düzenlenecek.

Yarın düzenlenecek maraton koşusu öncesinde Müceldili Konağı’nda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le baraber, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin, 9 kez Avrupa Şampiyonu olan Ukraynalı erkek maratoncu Sergei Lebid, Kenyalı bayan maratoncu Alice Jepkemboi ve gazeteciler katıldı.

ULUSLARARASI MARKA BİR YARIŞA START VERİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada, " Şehrimizde ilk kez düzenlenecek olan 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve halk yürüyüşü ile uluslararası marka bir yarışa start veriyoruz." diyerek, önemli bir spor etkinliğiyle daha Türkiye spor kamuoyunun karşısına çıktıklarına dikkat çekti. Erzurum’un önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığına vurgu yapan Başkan Sekmen, ” Erzurum; 24 Mayıs Pazar günü yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Şehrimizde ilk kez düzenlenecek olan Erzurum Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü ile uluslararası marka bir yarışa start vereceğiz. Uluslararası Atletizm Federasyonu Sertifikası’na sahip, Uluslararası Maratonlar Birliği onaylı Erzurum Yarı Maratonu, 21 ve 10 kilometre kategorilerinde gerçekleşecek." şeklinde konuştu.

14 farklı ülkeden toplam 1058 atletin yer alacağı yarış ve Halk Yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Sekmen, "Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan başlayarak belirlenen güzergahlar sonrası tekrar aynı yerde son bulacak. Aynı gün 10.30’da Havuzbaşı Kent Meydanı’nda başlayacak olan Halk Yürüyüşü de, Cumhuriyet Caddesi boyunca devam edecek, Narmanlı Cami kavşağından dönülerek aynı caddeden devam edilip Havuzbaşı Kent Meydanı’nda sona erecek. Yarışla ilgili Havuzbaşı Kent Meydanı’nda Maraton Fuarı kurduk. Kayıt olan tüm atletler göğüs numaralarını ve çantalarını buradan alabilecekler." diye konuştu.

Düzenledikleri ilk Uluslararası Yarı Maraton’da Bronz Kategori içi gerekli kriterleri yerine getirdiklerine işaret eden Başkan Sekmen, "Diğer Maratonların 10 yılda geldiği noktaya profesyonel olduğumuz için biz ilk senede ulaştık ve ’Bronz Kategori’ için gerekli kriterleri yerine getirdik." diyerek, 2 kilometrelik Halk Yürüyüşü’nde tüm katılımcılara hatıra olarak Erzurum Yarı Maratonu madalyası ve tişörtü vereceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin diğer sportif faaliyetlerle ilgilide bilgi veren Başkan Sekmen, "Geçtiğimiz yıl ilk kez 5 branşta gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulları’nda 1607 yavrumuzu sporun evrensel ruhunda buluşturmuştuk. Bu yıl 25 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında kayıtlarımızı başlatacağız. 15 Haziran’da 10 branşta yaklaşık 6 bin çocuğumuza Yaz Spor Okulları kapsamında uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor hizmeti vereceğiz. Geçtiğimiz yıl Erzurum’a kazandırılan UEFA standartlarındaki 4 çim saha ve 1 sentetik sahamızla 30 ulusal ve uluslararası futbol kulübü, kamp için Erzurum’u tercih etmişti. Bu yıl sentetik sahamızı da çim saha olarak dizayn edeceğiz. Aynı zamanda bu sahalara ek olarak yeni sahalar yapacağız." diyerek, tüm Erzurumluları 24 Mayıs Pazar sabah 10.00’da Havuzbaşı Kent Meydanı’na davet etti.

ERZURUM’DA İLK DEFA BÖYLE BİR ORGANİZASYON YAPILIYOR

Dünya Maraton Birliği Türkiye Temsilcisi Osman Atakan Tekin de konuşmasında, Erzurum’da ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığına işaret ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Tekin şunları söyledi; "Büyükşehir Belediyemizin ve spor teşkilatlarının büyük destekleri sonucunda yarın koşumuzu yapacağız. Erzurum Dünya maraton birliğine üye olunduktan sonra üyelik belgesi gönderildi. Bu teşkilata 100 ülke üye Erzurum’da bu ülkelerin arasında yer aldı. Yarınki organizasyona davetli sporcular ve onların elde edecekleri zaman burada çok önemli. Çünkü bu, parkurun iyiliğini ve organizasyonun iyiliğini gösterir. Burada yarın inşallah güzel sonuçlarla karşılaşırız. Maraton takım oyunu değil kişisel olduğu için buradaki performans tamamen sporcuya ve tabiat şartlarına bağlıdır. Eğer şiddetli rüzgar ve yağış olursa bu da dereceyi mutlaka etkileyecektir.”

1.ULUSLARARASI ERZURUM YARI MARATONU VE HALK YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.