2 Bin 900 Rakımda Karla Mücadele Çalışması

2 Bin 900 Rakımda Karla Mücadele Çalışması
Hakkari Durankaya Beldesi 2 bin 900 rakımlı Şivekür tepesinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle mahsur kalan 2 öğrenci servisi gece yarısı kurtarıldı.

- Hakkari Durankaya Beldesi 2 bin 900 rakımlı Şivekür tepesinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle mahsur kalan 2 öğrenci servisi gece yarısı kurtarıldı.

Durankaya Beldesinin alternatif yolu olan 2 bin 900 rakımlı Şivekür tepesinin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanması üzerine Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi harekete geçti. Gündüz saatlerinde devam eden çalışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. Hakkari istikametinden Durunkaya Beldesine gitmekte olan ve yüksek rakımda mahsur kalan 2 öğrenci servisi ise karla mücadele ekibi tarafından kurtarılarak Durankaya beldesine ulaştırıldığı belirtildi. İş makinesi operatörü Hakkı Taş, gece geç saatlere kadar karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Taş,”Yüksek kesimlerde yer yer kar kalınlığı bir metreyi geçiyor. 3 ekiple belirli aralıklarla çalışıyoruz. Şivekür zirvesinde mahsur kalan iki öğrenci dolusu servisi kurtararak beldeye ulaştırdık” dedi.

2 BİN 900 RAKIMDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.