2 Nci Etap Gecekondu Önleme Bölgesinde Muhtelif Binalarda Cephelerinde Yenileme

2 Nci Etap Gecekondu Önleme Bölgesinde Muhtelif Binalarda Cephelerinde Yenileme
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve görsel kirlenmeyi önlemek amacı ile çalışmalar yaptıklarını ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde modern bir şehircilik çalışması sergilediklerini söyledi.

- Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve görsel kirlenmeyi önlemek amacı ile çalışmalar yaptıklarını ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde modern bir şehircilik çalışması sergilediklerini söyledi.

Binaların cephelerinde bir kargaşalık, bir karışıklık ve adeta görsel bir kirlilik gözlendiğini bu durumun şehri adeta yorgun, ilgisiz ve iç karartıcı gösterdiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, binaların dış cephesinde yapılan bir çalışma ile görsel kirlilik önlendiğini, binalar adeta yeniden yapılmış gibi olduğunu şehri ayrı bir misyon kazandırdığını kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinde Kayseri Meydanında bulunan binalar da yapılan dış cephe yenileme çalışması ile Kayseri’ye yeni bir imaj kazandırıldığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Şehirlerin görünümünde görsel kirliliği önlemek ve modern sağlıklı şehirleşmenin ilk adımı olan sağlıklı mekânlar oluşturmak için belediye olarak gerekli imar ile yapısal mimari önlemleri alıyoruz. Gecekondu önleme bölgesi ile Küçükali arasında gerçekleştirilen bina cephelerini yenileme çalışması büyük beğeni toplamaktadır. Ayrıca Hisarcık meydanında benzer bir çalışma gerçekleştirdik. Şimdi ikinci etap çalışmamız ile Gecekondu önleme Bölgesinde muhtelif cadde ve sokaklarda bulanan binalarda dış cephe yenileme çalışması yapılacaktır. Bunun için gerekli çalışmalar başlatılmış ve ihale edilmiştir. Şehirde yer alan binaların görünümü önemlidir. Dışarıdan gelenler için binaların dış görünümü önemlidir. Bakımlı, boyalı ve düzenli bir dış cephe o şehir hakkında güzel izlenimler bırakır. “

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri boğazköprü mevkisinden başlayan çalışmanın Erciyes Kış sporları Merkezi güzergahında dış cephe yenilenmesinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

2 NCİ ETAP GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİNDE MUHTELİF BİNALARDA CEPHELERİNDE YENİLEME

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.