2 Ton Bozulmuş Mısırı Vatandaşa Yedireceklerdi

2 Ton Bozulmuş Mısırı Vatandaşa Yedireceklerdi
Ankara’da İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekiplerinin titiz çalışmaları sonuç veriyor. Yapılan denetimlerde tüketime sunulmayı bekleyen yaklaşık 2 ton bozulmuş dane mısırın piy...

Ankara’da İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekiplerinin titiz çalışmaları sonuç veriyor. Yapılan denetimlerde tüketime sunulmayı bekleyen yaklaşık 2 ton bozulmuş dane mısırın piyasaya sürülmesi önlendi.

Üretim ve satış yerlerinin yoğun olarak bulunduğu Yenimahalle’de yürütülen rutin denetimler sırasında kuruyemiş ürünlerinin satıldığı bir işyerinde 2 bin 80 kilogram bozulmuş dane mısır tespit eden ekipler, kuruyemiş olarak piyasaya sürülecek ürünlere el koyarak işletme hakkında idari işlem yaptı. El konulan ürünler ise, Sincan Çadırtepe’deki Katı Atık Depolama Alanı’nda imha edildi.

Ankaralıların sağlıklı ve güvenilir gıdalarla beslenebilmelerini sağlamak için il ve ilçe müdürlüklerinde görevli denetim elemanlarınca Ankara’daki üretim ve satış yerlerine yönelik olarak denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, gıda sahtekarlarına göz açtırmamakta kararlı olduklarını söyledi. Yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığı Başkent Ankara’da güvenilir gıdaya ulaşma konusunda üzerlerine düşen görev ve sorumluluğun bilinci içerisinde 7/24 esasına göre denetimlerin devam ettiğini vurgulayan Temel, “İl ve ilçe müdürlükleri olarak bu bilinç içerisinde çalışmalarımızı yürütürken Ankaralılardan da destek bekliyoruz. Gördükleri aksaklıkları bir denetçi gibi hareket ederek 174 Alo Gıda Hattı ile il ve ilçe müdürlüklerimize bildirmelerini istiyoruz” dedi.

Gıda sektörünün insan sağlığını çok yakından ilgilendiren stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Temel, bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin bu hassasiyeti dikkate alarak çalışmaları gerektiğini ifade etti. Temel, Ankara’da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların da bu konuda duyarlı olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.