20 Ayrı Hırsızlıktan Sonra Yakalandılar

20 Ayrı Hırsızlıktan Sonra Yakalandılar
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nın, Mut ilçesinde hırsızlık olaylarına karşı gerçekleştirdiği operasyonda, Mut ve Karaman’da 20 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 şüpheli yakal...

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nın, Mut ilçesinde hırsızlık olaylarına karşı gerçekleştirdiği operasyonda, Mut ve Karaman’da 20 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 şüpheli yakalandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Haziran 2015 Pazartesi günü, Mut ilçesi Çamlıca Mahallesi Sulama Kooperatifi Başkanlığı’na ait trafodan elektrik kablolarının çalındığı ihbarı alan jandarma ekipleri harekete geçti. Çevrede bulunan güvenlik kamera kayıtları ve görgü tanıklarının beyanlarından, hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 4 şüpheli yakalandı.

Arama kararı doğrultusunda şüphelilerin evlerinde, iş yerlerinde ve eklentilerinde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 1 adet av tüfeği kılıfı, 1 adet av yeleği, 9 adet çeşitli ebat ve desende halı, 3 adet sahte plaka, birer adet elektrikli su ısıtıcısı, uydu alıcısı, elektrikli süpürge, modem, LCD televizyon, su ısıtıcısı, mikser, ütü, tıraş makinesi, VCD player, change araç ve çeşitli ebatlarda kablo ele geçirdi. 4 şüpheli gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemeler de sahiplerine teslim edildi.

Öte yandan, Mut İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları sonucunda, zanlıların, Mut ilçesi jandarma sorumluluk bölgesinde çeşitli tarihlerde faili meçhul olarak meydana gelen 7 evden hırsızlık, 2 haberleşme ve enerji kablo hırsızlığı olayı, Mut ilçesi Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde çeşitli tarihlerde faili meçhul olarak meydana gelen 4 hırsızlık olayı, Karaman ili sorumluluk bölgesinde çeşitli tarihlerde faili meçhul olarak meydana gelen 7 haberleşme ve enerji kablo hırsızlığı olayı olmak üzere toplam 20 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Şüphelilerden S.A, M.A. ve K.P. tutuklanarak cezaevine konulurken, M.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum