20 Bin Öğrenci İçin Kolları Sıvadılar

20 Bin Öğrenci İçin Kolları Sıvadılar
Gaziantep’in manevi mimarlarından Adil Özberk Hoca’nın talebeleri gece gündüz demeden harıl harıl çalışıyor. Adil Hoca Derneği, Gaziantep İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği, Hoşgör Kur’an Kursları...

Gaziantep’in manevi mimarlarından Adil Özberk Hoca’nın talebeleri gece gündüz demeden harıl harıl çalışıyor. Adil Hoca Derneği, Gaziantep İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği, Hoşgör Kur’an Kursları Derneği, Adil Özberk Saçaklı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri bir araya gelerek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIM”

İstişare toplantısı sonrası Adil Hoca Derneği yöneticileri, geçtiğimiz günlerde anjiyo olan Hayırsever İşadamı Ahmet Ziylan’a geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Hayırsever İş adamı Ahmet Ziylan, Adil Hoca’nın mesai arkadaşları ve öğrencilerinin azimli çabaları karşısında oldukça heyecanlandı ve her zaman yanınızdayım mesajını verdi.

HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİ

Ulu Camii gibi birçok ibadethanenin yapımında önderlik etmiş, Hoşgör Fatih Kuran Kursu’nun da temelini attıran, 500’ü aşkın hafız yetişmesine vesile olan Gaziantep’in Manevi Mimarlarından Adil Özberk Hoca’nın talebeleri 20 bin öğrenciye sahip çıkmak için kolları sıvadı.

HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ İSTENECEK

Dernek yöneticileri yaptıkları açıklamada, “Öğrencilerin yetiştirilmesinde, hayırsever vatandaşların yardımlarına ihtiyaç olduğunu, hayırsever vatandaşların ve iş adamlarının ayni ve nakdi olarak yardımlarını beklediklerini, yetiştirilmesine vesile olacakları öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde çalışmaları sürdürdüklerini dile getirerek, "Gayemiz milletine, vatanına hizmet edecek, madden ve manen çağımızın teknolojisi ile donatılmış insan yetiştirmektir. Zira gençlik geleceğin teminatı, milletlerin temelini oluşturmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Adil Hoca Derneği’nin de aralarında bulunduğu 5 dernek yöneticileri hedeflerinin 20 bin öğrenci olduğunu, bu yıl en az 5 bin öğrenciye bu yardımların ulaştırılması için çalışmalara hız verildiğini açıkladı.

7 TEMMUZ’DA İFTARDA BULUŞUYORLAR

Yapılan çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için 7 Temmuz 2015 Salı günü Saçaklı İmam Hatip Lisesi bahçesinde iftar yemeği programı düzenleneceği, bu yemeğe bürokratlar ve mütevelli üyelerinin davet edildiği açıklandı. Sanayici, işadamları ve bürokratlara ulaşmayı hedefleyen misyon bildirgesi de 7 Temmuz akşamı iftar buluşmasında açıklanacak. Hayırseverlerin desteği istenecek.

ADİL ÖZBERK HOCA KİMDİR?

Kurra Hafız Adil Özberk Hoca, Türkiye de yetişen ender karilerdendir. Mısır’da Mustafa İsmail, Abdussamed gibi ünlü karilerle beraber ders almıştır. Mısır El Ezher Üniversitesi’ni birincilikle bitirmiş daha sonra diplomasının denkliğinin kabul görmemesinden dolayı Suriye de bir üniversite daha bitirmiştir. Gaziantep’ te bir çok camide hatiplik yapmıştır. Vaizlik yaptığı camiler kendisini dinlemek isteyenlerle dolup taşmıştır. Aynı zamanda Gaziantep Lisesi ve Ömer Özmimar İmam Hatip Liseleri’nde Din Kültürü derslerinde öğretmen olarak görev yapmıştır. Adil Hoca yetiştirdiği talebeler arasında merhum Bedri İncetahtacı, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Fatih Özberk, Oğuzeli Eski Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Salman Büyüköz, İsmail Yılmaz, Adil Öztekin, Mustafa Akgün ve daha birçok isim ülkemizde ve Türk Cumhuriyetleri’nde hizmet etmektedir. Adil Hoca Cuma namazlarında ki vaizlerinin yanı sıra haftanın üç günü birçok camide sayıları 300’ü bulan genç-yaşlı, talebe, esnaf birçok kişiye Kur’an-ı Kerim öğretmiş, hadis ve fıkıh dersleri vermiştir. Ulu Camii gibi birçok ibadethanenin yapımında önderlik etmiştir. Hoşgör Fatih Kuran Kursu’nun da temelini attıran Adil Hoca sayesinde 1996 dan bu yana sayısı 500’ü aşkın hafız yetişmesine vesile olmuştur. Gaziantep’in manevi mimarının tek gayesi memleketindeki insanlara bir Besmele dahi öğretebilir miyim acaba olmuştur. Adil Özberk Hoca 1999 yılının Şubat-Mart aylarında sabah namazından sonra talebelerine ders verirken rahatsızlanır, 3 gün hastanede yattı ve 6 Nisan 1999 günü Hakkın rahmetine yürüdü.

GAZİANTEP'İN MANEVİ MİMARLARINDAN ADİL ÖZBERK HOCA'NIN ÖĞRENCİLERİ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN HARIL HARIL ÇALIŞIYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.