20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentteki alışveriş merkezlerine kurulan özel alanlarda çocuklara özel stantlar açılarak çocuk hakları konusunda bilgi verildi.

- 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentteki alışveriş merkezlerine kurulan özel alanlarda çocuklara özel stantlar açılarak çocuk hakları konusunda bilgi verildi.

NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi’nde kurulan stantta çocuklarla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, basın mensuplarına günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk milletinin aile yapısı itibariyle çocuklarına değer veren bir ülke olduğunu belirten Özen, gelişen dünya içerisinde diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de bilinçli çocuk eğitiminin, çocuklara haklarını öğretmenin gerekliliğini yadsımanın mümkün olmadığını söyledi. Yapılan çalışmanın da bu bağlamda düzenlendiğini kaydeden Özen, “Bütün okullarımızda uygulanan 2005 yılından itibaren resmileşen “demokrasi eğitimi ve okul meclisleri” diye bir projemiz var, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ortaklaşa yürüttüğümüz. Proje de bu ana temelden beslenen bir proje aslında. Çocuklara haklarını savunma, yönetime katılma ve haklarından haberdar olma fırsatını tanıyor. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesindeki bütün okullarda uyguluyoruz ama yine de bütün çocukların haklarını bilmesi ve bu haklarını savunabilmesi çok önemli. Bunu çocuklara bir davranış olarak kazandırmak amacıyla okullarda, eğitim ortamlarında sürekli biz bu konuda eğitimlerimizi veriyoruz” dedi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Özen, “Bugün burada ve dört alışveriş merkezinde, gelen, özel davetli olmayan, o anda oradan geçen çocuklara, ailelere çocuk haklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıyoruz ve bunu da çocuklarımız, öğrencilerimiz yapıyor. Diğer alışveriş merkezlerimizde de aynı şekilde. UNICEF tarafından hazırlanmış, “Çocuk Haklarına Yolculuk” diye bir kitapçık dağıtıyoruz. UNICEF ile işbirliği içerisinde. Gelecek nesillerin sağlıklı, kendisini savunabilen, haklarını bilen nesiller olarak yetişmesi için bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu biliyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.