20. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

20. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atv AHaber Sunucusu Cem Öğretir ile NTV Haber Sunucusu Seda Öğretir’in sunuculuğunu yaptığı 20. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödül Törenine k...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atv AHaber Sunucusu Cem Öğretir ile NTV Haber Sunucusu Seda Öğretir’in sunuculuğunu yaptığı 20. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödül Törenine katıldı. Bakan Kılıç, yılın en iyi haber kategorisinde “Öksüz Kalan Kamera” rumuzlu eseri ile birincilik ödülü kazanan Taşkın Ural’a ödülünü verdi

“TARAFSIZLIĞINIZI VE VİCDANINIZI KAYBETMEYİN”

Görev başında hayatını kaybeden gazeteci ve kameramanlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Slovakya programı nedeniyle geceye katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü mesajı ile devam etti.

Gönderdiği mesajda haber kameramanlarını “Olayları bütün sıkıntı, tehdit, olağanüstü hallerine rağmen yakından takip eden arkadaşlarımız” diye tarif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameramanların zor çalışma şartlarına dikkat çekerek, “Adeta bizimle bir yarışın içindeler. Ve onlar çektikleri sıkıntılara rağmen görevlerini aynı aşkla ve hazla devam ettiriyorlar. Bu mücadelelerinde kendilerine başarılar diliyorum. Bu bir mücadele ve onlar bu mücadelelerinin içinde aynı zamanda yaşamlarını sürdürüyorlar. Başarı kazananları tebrik ediyorum” dedi.

Törene bir telgraf gönderen Cemil Çiçek de “haberin gizli kahramanları” diye tanımladığı kameramanlar için düzenlenen bu programda ödül kazananları tebrik etti.

BAKAN KILIÇ, KAMERAYI ELİNE ALDI

Bir gelenek haline gelen uygulama çerçevesinde Bakan Çağatay Kılıç eline aldığı kamerayla ödül töreninin yapıldığı salondan görüntü kaydetti. Renkli sahnelerin yaşandığı anda Bakan Çağatay Kılıç’ın objektiflerine sahne önünde çalışan fotomuhabirleri takıldı. Bir süre sahnenin önünde çalışan basın mensuplarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç yoğun alkış aldı.

“GERÇEKTEN OMZUNUZDA AĞIR BİR YÜK TAŞIYORSUNUZ”

Kamera kaydından sonra konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, kamerayı omzuna aldıktan sonra amatör olarak çekim yaptığı zamanları hatırladığını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, aktif siyaset döneminden önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalıştığı dönemden birçok kameramanı tanıdığını belirtti. Kameramanların işlerindeki zorluğa, güçlüğe değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Yeri geldi sizi yönlendirdik, yeri geldi fikir ayrılıklarımız oldu. Gerçekten omzunuzda ağır bir yük taşıyorsunuz” dedi.

“TARAFSIZLIĞINIZI VE VİCDANINIZI KAYBETMEYİN”

Hayatın içinde her an farklı görüntüler olabileceğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, görüntünün çekildiği andan sonra yok etme ihtimali olmayan bir şey olduğunu söyledi. Kameramanlara seslenen Bakan Çağatay Kılıç, insanların her zaman farklı anları olabileceğine ve saygı duyulması gerektiğine, aynı zamanda karşılıklı anlayış içerisinde çalışıldığı sürece çok daha güzel görüntülerin ortaya çıkacağına dikkat çekti. Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:

“Siz hayatınızı tehlikeye atarak çekim yapıyorsunuz, bundan dolayı hem cesaretinizi hem de işinize olan sevginizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Fakat tarafsızlığınızı ve vicdanınızı kaybetmeyin. Elinizdeki görüntü her an her şeyi gösterebilir hem de bir insanın ömür boyu takipçisi olabilir. O yüzden sorumluluğunuz ağır. Hem ödül alan hem de ödül alamayan kameramanları tebrik ediyorum. Dilerim nice senelere ulaşan bir program olur.”

Bakan Çağatay Kılıç ilk olarak “Öksüz Kalan Kamera” rumuzlu eseri ile yılın en iyi haber kategorisinde birinci olan ATV AHABER kameramanı Taşkın Ural’a ödülünü verdi. Ardından sponsorlara ödüllerini veren Bakan Çağatay Kılıç’a ise “Günün Anısı” takdim edildi.

GECENİN ÖDÜLLERİ VE SAHİPLERİ İSE ŞÖYLE:

Hocalı katliamını dünyaya tanıtan ve görevi başında hayatını kaybeden Cingiz Mustafayev adına verilen özel ödülü “Gariban Madenci” rumuzlu eseriyle Anadolu Ajansı kameramanı Sabri Çelebioğlu aldı. Gölbaşı Belediyesi Özel Ödülü’nü kazanan ise “Cumhurun Sarayı” isimli görüntünün sahibi Kanal A haber kameramanı Fatih Kalkan oldu. En iyi haber görüntüsü üçüncülük ödülünü ise “Bomba” eseriyle Anadolu Ajansı kameramanı Hassan Kesha oldu. Serbest haber kategorisinde ikincilik ödülünü “Ana Yüreği” görüntüsüyle Anadolu Ajansı kameramanı Anıl Kuru aldı. Yılın en iyi ikincilik ödülü ise Ana Yüreği isimli görüntüsüyle Anadolu Ajansı kameramanı Kasım Sakallı aldı. Yılın en iyi serbest haber görüntüsü ikincilik ödülü “Gül Kolonyası” ile Kanal A televizyonu kameramanı Kazım Özbek kazandı. Yılın en iyi serbest haber dalı birincilik ödülü “Taş Yağmuru” görüntüsü ile Show Tv kameramanı İbrahim Köndemirci’ye verildi. Yılın en iyi haber kategorisinde birincilik ödülü “Öksüz Kalan Kamera” rumuzlu görüntüsüyle ATV AHABER kameramanı Taşkın Ural kazandı. Spor Toto Fair Play Özel Ödülü’ne “Süleyman Seba ile Son Röportaj” rumuzlu görüntüsüyle NTV Spor kameramanı Bülent Akdeniz layık görüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.