“2014 Yılı Ocak-ekim Dönemi İhracat Rakamları”

“2014 Yılı Ocak-ekim Dönemi İhracat Rakamları”
2014 yılı Ocak-Ekim dönemlerine ait ihracat rakamlarını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 7 milyar 369 milyon 819 bin dolarlık ihracatın kayıt altına alındığını ifade ederek, Gaziantep’in 2014 yılı Ocak-Ekim döneminde 5 milyar 419 mily

- 2014 yılı Ocak-Ekim dönemlerine ait ihracat rakamlarını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 7 milyar 369 milyon 819 bin dolarlık ihracatın kayıt altına alındığını ifade ederek, Gaziantep’in 2014 yılı Ocak-Ekim döneminde 5 milyar 419 milyon 891 bin dolar ihracatla Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili olma özelliğini koruduğunu açıkladı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu:

“Birliklerimizce 2014 yılı Ocak-Ekim döneminde, 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 3,2’lik düşüşle toplam 7 milyar 369 milyon 819 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Aynı dönemde, diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 681 milyon 746 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 1,1’lik düşüşle 8 milyar 51 milyon 565 bin dolar olmuştur.”

185 ÜLKEYE YAPILAN İHRACATTA ORTA DOĞU İLK SIRADA

Başkan Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı açıklamada Orta Doğu ülkelerinin yüzde 59,7’lik payla ilk sırada yer aldığını belirterek, “Bölgemiz ihracatında Orta Doğu ülkeleri yüzde 59,7 pay ile ilk sırada yer almakta, AB ülkeleri yüzde 16,3 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 8,8 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 185 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup, bu ülkelerden Irak, Suriye, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, İran, Almanya, İngiltere, Libya ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir” bilgisini paylaştı.

GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, en çok ihracatı yapılan ürünler hakkında da bilgi vererek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Birliklerimiz tarafından yapılan ihracatta halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, bitkisel yağlar, demir çelik mamulleri, dış giyim ve diğer gıda müstahzarları, bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur.”

"GAZİANTEP, İHRACATTA TIRMANIŞA GEÇTİ"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde ihracatın lokomotif görevini üstlenen Gaziantep’in ihracatta tırmanışa geçtiğine de dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2014 yılı Ocak-Ekim döneminde 5 milyar 419 milyon 891 bin dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir” ifadelerini kullandı.

"YENİ PAZAR ARAYIŞLARINA DEVAM"

Bölgede ihracat kültürünün geliştiğine dikkat çeken Başkan Çıkmaz, yeni pazar arayışları için yoğun bir çalışma yürütüldüğüne işaret ederek özellikle ABD, Afrika, Rusya ve Uzak Doğu’da tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına yoğunluk verildiğini, tanıtım gruplarının bu bölgelere adeta mekik dokuduğunu sözlerine ekledi.

“2014 YILI OCAK-EKİM DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.