“2017 yılı şantiye yılı olacak”

“2017 yılı şantiye yılı olacak”
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 17 Ocak 2017 tarihli Salı günkü sayısı “2017 yılı şantiye yılı olacak” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 17 Ocak 2017 tarihli Salı günkü sayısı “2017 yılı şantiye yılı olacak” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Oluşturduğu projelerle modern şehircilik hareketini başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2017 yılını şantiye yılına çevirdi. Ekibiyle birlikte yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ulaşımdan kentsel dönüşüme,  sosyal projelerden teknik projelere olmak üzere bu yıl kentin her bölgesinde dev projelerin şantiyelerinin kurulacağını söyledi.

Kahramanmaraş il geneline uyguladığı projelerle halkın yaşam refahını yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yeni açılan bulvarla kent trafiğine neşter vurdu. Anadolu’nun kadim bir kenti olan Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültür yönünü de ön plana çıkaran Büyükşehir Belediyesi Demirciler çarşısını aslına uygun restore çalışmalarında sona yaklaştı. Geçmişi 200 yıllık olan binayı da restore ettirerek Yedi Güzel Adam Müzesi haline getirmeyi amaçlayan Erkoç; “İlimizdeki tarihi binayı restore ederek Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ne dönüştürüyoruz. Eskiden lise olan ve Yedi Güzel Adam dizisinin çekildiği binayı restore etmeye başladık ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesine dönüştürerek halkımızın istifadesine sunacağız” dedi.

Eğitime ayırdığı kaynakla da dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu ilçelerinde de okul ihtiyacı olan bölgelere okul yaptırdı.

Kahramanmaraş’a yeni bir çevre yolu da kazandıran Erkoç; “Bu bulvarımız Hürriyet mahallemizin üst kısmında şehrimizin doğusundan batısına uzanan Kuzey Çevre Yolu’nun bir parçası olan bu bulvarımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.