21 Gün Rapor Alınca İşsiz Kaldı

21 Gün Rapor Alınca İşsiz Kaldı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde İŞKUR programları kapsamında dönemlik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan Rahmi Tanguş, aldığı raporun süresi 21 gün olunca işinden oldu.4 yıldır bu programda...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde İŞKUR programları kapsamında dönemlik olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan Rahmi Tanguş, aldığı raporun süresi 21 gün olunca işinden oldu.

4 yıldır bu programdan Milli Eğitim’de dönemlik işçi olarak çalıştığını kaydeden Tanguş, “Bacağımdaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyattan sonra doktor 21 günlük rapor verdi. Bu raporu iş yerim olan Milli Eğitim’e verdiğimde ‘14 günden fazla rapor alırsan işinden olursun’ dediler. Raporu ben yazmıyorum. Doktorun verdiği raporu verdim kendilerine. Ancak 2 gün sonra duydum ki işimden olmuşum. Yerime de başka bir arkadaş işe başlamış. Biz İŞKUR’dan işe girdik diye hastalanma hakkımız yok mu?” dedi.

Konuyla ilgili olarak İŞKUR yetkilileri, 6 aylık dönemlerle işe alınan personelin kısa süre olan çalışma sürelerinin raporla da olsa çalışmayarak kullanılmasının önüne geçmek amacıyla hazırlanan iş sözleşmesinde 14 günün üzerinde alınacak raporların iş sözleşmesinin feshedilmesi hakkını işverene veren bir madde konduğunu olduğunu belirttiler.

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

SAMSUN'UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNDE İŞKUR PROGRAMLARI KAPSAMINDA DÖNEMLİK OLARAK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÇALIŞAN RAHMİ TANGUŞ, ALDIĞI RAPORUN SÜRESİ 21 GÜN OLUNCA İŞİNDEN OLDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.