23 Nisan, Aliağa’da 3 Gün Süren Etkinliklerle Kutlandı

23 Nisan, Aliağa’da 3 Gün Süren Etkinliklerle Kutlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde, 2 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla 3 gün boyunca kutlanan ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinliklerinin finali Yeni Şakran Mahallesi’nde yapıldı.Aliağa Belediy...

İzmir’in Aliağa ilçesinde, 2 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla 3 gün boyunca kutlanan ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinliklerinin finali Yeni Şakran Mahallesi’nde yapıldı.

Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) öncülüğünde 22 Nisan Çarşamba günü Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda başladıktan sonra Helvacı Mahallesi’nde devam eden kutlama etkinlikleri Yeni Şakran Mahallesi’nde sergilenen gösterilerle son buldu.

Etkinlikler, Aliağa’nın kardeş şehirleri arasında olan Makedonya’nın Radoviç ile Bosna Hersek’in Kakanj kentlerinden gelen misafir ülke çocuklarının katılımıyla yapıldı. Çocuklar, rengârenk folklorik kıyafetleriyle ülkelerinin yöresel danslarını sergiledi. Yeni Şakran’da kutlamalarda ilk olarak Bosna Kakanj grubu sahne aldı. Ardından Makedonya grubu balkan yöresel ezgileri eşliğinde halk oyunlarını sahnelerken, ASEV’in cha cha, zeybek, Grease ve Tango grupları ile birlikte Fethiye kız ekibi oyunlarını sergiledi.

Aliağa Belediyesi’ne teşekkür eden Bosna Hersek Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, "Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde Aliağa’da kutladık. Misafirperverliklerinden dolayı hem Aliağa Belediyesi’ne hem Aliağa halkına Kakanj heyeti adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız burada renkli ve neşeli gösteriler sergilediler. Çocuklarımızı da yaptıkları bir birinden güzel gösteriler için tebrik ediyorum. Bosna Kakanj Belediyesi olarak Ağustos ayında yapacağımız festivaller için hepinizi şimdiden Kakanj’a davet ediyorum" diye konuştu.

İZMİR'İN ALİAĞA İLÇESİNDE, 2 ÜLKEDEN 60 ÇOCUĞUN KATILIMIYLA  3 GÜN BOYUNCA KUTLANAN '23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI' ETKİNLİKLERİNİN FİNALİ YENİ ŞAKRAN MAHALLESİ'NDE YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.