24 Kasım Öğretmen Günü Etkinliği

24 Kasım Öğretmen Günü Etkinliği
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle, Halk Eğitim Merkezi salonunda etkinlik düzenlendi.

- 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle, Halk Eğitim Merkezi salonunda etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Levent Öztin, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, kurum müdürleri ve eğitim camiası katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul korosu tarafından öğretmen marşı okundu.

Emekli Öğretmenler adına Ayfer Korkmaz’ın ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, “Öğretmenler, verdikleri eğitim ile aynı yetiştirmekte oldukları bireylerden vatan ve millet sevgisi, fazilet, düzen, disiplin ve özgüven duygularının gelişmesine de katkı sağlayarak onlara başarıya giden yolu da göstermiş olurlar. Bu sayedir ki çocuklar, sosyal hayata daha hızlı şekilde entegre olarak toplum içerisinde bir aidiyet duygusu kazanır ve kendisini içinde yaşadığı toplumun ve mensup olduğu milletin bir parçası olarak görür. Bu gün; gelişip kalkınmada ve güçlenmede eğitim ve öğretimin yeri inkar edilemez. Bu toplumun ortaya koyduğu eğitimin kalitesi, diğer bir deyişle eğitim ve öğretim sektörüne verdiği ve biçtiği değer onun aynı zamanda gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi ile de alakalı olacaktır. Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olmak hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlar olmakla mümkün olacaktır. Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gündür. Keza bu müstesna güne anlam ve önemi itibarı ile bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygının bir bakıma topluma verilen değerin de yansıması olduğu da asla unutulmamalıdır. Bu açıdan öğretmenler günü, fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin hatırlandığı bir gün olmalıdır” dedi.

Vali Yardımcısı Levent Öztin ise, öğretmenler gününü kutlayarak, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getirdi.

Öztin, tüm öğretmenlerin mesleklerini sevgiyle yapması gerektiğini ve öğretmenlik mesleğinin önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından halk eğitim merkezi folklor gösterileri sunuldu. Daha sonra adaylığı kaldırılan stajyer öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Emekli öğretmenlere ve personele hizmet şeref belgesi ve plaketi verildi.

24 KASIM ÖĞRETMEN GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.