24 Kasım Öğretmenler Günü Kapaklı'da Törenle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kapaklıda Törenle Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemine dair düzenlenen programda adaylıkları kaldırılan öğretmenler için de yemin töreni düzenlendi.

- 24 Kasım Öğretmenler Günü, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemine dair düzenlenen programda adaylıkları kaldırılan öğretmenler için de yemin töreni düzenlendi.

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Belediye Meydanı’nda çelenk töreni ile başladı. Törene, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, kurum amirleri, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından kutlamalar Vatan Düğün Salonu’ndaki programla devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, 11 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ ünvanının verildiğini hatırlatarak, "Ulu önder bu ünvanı 24 Kasım’da kabul etti. Dolayısıyla her 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandı" dedi. Öğretmenler Günü ile ilgili farklı bilgiler vermek istediğini söyleyen Nalbant, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiğinde bölge halkı kendisine çiçekler sundu. Büyük komutan ise göz işaretleri ile kendisine getirilen çiçeklerin, hocası Akşemsettin’e verilmesini istedi ve ardından da şu sözleri söyledi: 'Fatih benim ama beni yetiştiren hocamdır.' Büyük komutan bu sözü ile öğretmenlere verdiği önemi dile getirmiştir" ifadelerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın günün anlam ve önemine ilişkin mesajının okunmasının ardından, program ilçede görev yapan en genç öğretmenlerden Sevgi Dileber’in konuşması ile devam etti. Programda bir sonraki konuşmayı ise Çerkezköy’ün ve Kapaklı’nın ilk kadın öğretmeni Sabret Arıcı gerçekleştirdi. 56 yıl öğretmenlik yaptığını ifade eden Arıcı, genç öğretmenleri görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Katılımcılara öğretmenlik yıllarına dair anılarını paylaşan Sabret Arıcı, konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Programda okullarda yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim yarışmasında dereceye giren Ece Arat ödülünü Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden alırken, Anaokulu öğrencilerinden Nehir Vatansever’e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant verdi. Resim yarışmasında ikinci olan anaokulu öğrencisi Nisa Baysal ise ödülünü Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan aldı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Gönüllü Öğretmen’ adlı skeç sahnelendi. Program, adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KAPAKLI'DA TÖRENLE KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.