25 İlçenin Zabıta Müdürlerinden Yaşar’a Ziyaret

25 İlçenin Zabıta Müdürlerinden Yaşar’a Ziyaret
Zabıta Haftası’nın 189’uncu yılı dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak öncülüğünde 25 ilçeden zabıta müdürleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar...

Zabıta Haftası’nın 189’uncu yılı dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak öncülüğünde 25 ilçeden zabıta müdürleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti.

1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası, Ankara genelindeki zabıtaların katılımıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Etkinlikler kapsamında protokol ziyaretlerinin ilki, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a yapıldı. Zabıtaların Zabıta Haftası’nı kutlayan Başkan Yaşar, “Başkent zabıtasının uyum içerisinde çalışması, Ankara halkına daha iyi hizmet verilmesi açısından çok önemli. Sizin sağladığınız bu birlikteliği ve uyumu çok önemsiyorum. Bu birlik, beraberlik Ankara’yı daha iyi noktalara taşıyacak. Hepimiz Ankara’ya hizmet ediyoruz, aramızda bilgi alışverişi yapmalıyız. Uzlaşmalı, doğruda birleşmeliyiz” dedi.

Zabıtaların özlük haklarının korunması ve görev tanımlarının yasalarla kesin olarak belirlenmesi gerektiğini kaydeden Yaşar, “Yasada bir görev karmaşası yaşanıyor. Farklı kurumlara aynı görev tanımları yapılarak bir karmaşa ortamı oluşuyor. Zabıtalar da Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da gıda denetimleri yapıyor. Her kurumun görevi net bir şekilde yaslarla çizilmeli. Bu konuda size de önemli görevler düşüyor. Eksiklikleri tespit edip, önerilerinizi belediye başkanlarına götürmeniz, bizim de üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞA İYİ DAVRANIN”

Yenimahalle Belediye Başkanı olduğu günden beri belediye zabıtalarına “Vatandaşa iyi davranın” talimatı verdiğinin altını çizen Yaşar, “İyi davranmak görevini yapmamak demek değil. Cezacı değil, eğitici bir yönetim anlayışı uygulamalıyız” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak ise, 25 ilçe zabıta müdürleriyle abi-kardeş ilişkisi içerisinde güzel bir sinerji oluşturduklarını söyledi. Karabudak, 2014 yılında özverili girişim ve çalışmalarla ilçe belediye zabıta müdürlükleri ile kurulan Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun Ankara’nın ortak sorunlarını birlik, beraberlik ve bütünlük anlayışı içinde çözdüğünü anlattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.