253.000 Pedal Parolasıyla 100. Yılda Çanakkale’de Olacak

253.000 Pedal Parolasıyla 100. Yılda Çanakkale’de Olacak
Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı kapsamında daha önce 98. yılda yaptıkları 98 metre Türk bayrağı yürüyüşü ile Çanakkale halkı tarafından büyük beğeni kazanan Çanakkale Gençlik Platformu, Çanakkale s...

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı kapsamında daha önce 98. yılda yaptıkları 98 metre Türk bayrağı yürüyüşü ile Çanakkale halkı tarafından büyük beğeni kazanan Çanakkale Gençlik Platformu, Çanakkale savaşlarının 100. yılında da etkinliklerine devam ediyor.

Platform adına açıklama yapan Mesut Çetin, 100. yılda Türk milletini Çanakkale’ye beklediklerini söyledi. Çetin, “Adana’dan şehitlerimiz için 253.000 pedal parolasıyla, Adana’da seyyar tezgâhta simit satan lisanslı sporcu 35 yaşındaki Orhan Kotluk, 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinliklerinin 100. yılı kapsamında Çanakkale’ye bisiklet turu düzenleyecek . Kotluk, Profesyonel bir sporcu olarak 2005 yılından bu yana belli dönemlerde bireysel olarak bisikletiyle şehirlerarası turlara çıkıyor. Bu yıl da Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi mekânlara gelecek. 3 Mart günü yola çıkacak, 1.121 kilometrelik yolu 10 günde tamamlamayı planlıyor. Turu kendi imkânlarıyla gerçekleştirecek. Güzergâh boyunca konaklamayı çadır ve uyku tulumunda kendi imkanlarıyla yapacak. Şehitlerimizin kabirlerinde bir Fatiha okumak istediğini belirten Koltuk’u Çanakkale’de Çanakkale Gençlik Platformu üyeleri karşılayacak” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.