26 akademisyene FETÖ gözaltısı

26 akademisyene FETÖ gözaltısı
Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında...

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkan 34 akademisyenden 26'sı gözaltına alındı.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki kanlı darbe teşebbüsünün ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, haklarında yeteri kadar delil elde edilen akademisyenlere yönelik operasyon için düğmeye bastı. Aralarında 18 profesörün bulunduğu 34 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis ekipleri, il merkezinde önceden belirlediği adreslere bu sabah şafak vaktinde operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde daha önceden açığa alınan, aralarında 18 profesörün bulunduğu 26 akademisyen gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin eski dekanı O.S.'nin de bulunduğu, 8 şüphelinin ise aranmasının devam ettiği öğrenildi.

26 akademisyene FETÖ gözaltısı

26 akademisyene FETÖ gözaltısı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.