26 polise daha FETÖ’den gözaltı

26 polise daha FETÖ’den gözaltı
Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada 26 polis ile 7 akademisyen ve FETÖ ile...

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada 26 polis ile 7 akademisyen ve FETÖ ile bağlantılı okullarda görevli 20 kişi gözaltına alındı.

Denizli'de polislere yönelik FETÖ/PDY operasyonunun ikinci dalgasında aralarında müdür ve amirlerin de yer aldığı 26 polis gözaltına alındı. Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla örgütün Denizli'deki kapatılan okullarının yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyelerine yönelik operasyonlarda ise belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Kapatılan FETÖ ile bağlantılı okulların yönetici ve öğretmenlerine yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken, Pamukkale Üniversitesi'nde de 7 akademisyenin gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınanların bilgisayarlarında örgütün kendi aralarında iletişim kurmak için kullandığı "ByLock" programının bulunması dikkat çekti. Operasyon kapsamında bir polisin ise arandığı bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.