27 Yıllık Başkanlığı Sona Erdi

27 Yıllık Başkanlığı Sona Erdi
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası’nın 27 yıllık başkanı TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Sorman, bugün yapılan genel kurulda 2 oy farkla başkanlığı kaybetti. Şehzadeler Ziraat Odası’nın yeni Başkanı 74 oyla odanın 2 dönemdir meclis başkanlığını yapan Mustafa K

- Manisa Şehzadeler Ziraat Odası’nın 27 yıllık başkanı TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Sorman, bugün yapılan genel kurulda 2 oy farkla başkanlığı kaybetti. Şehzadeler Ziraat Odası’nın yeni Başkanı 74 oyla odanın 2 dönemdir meclis başkanlığını yapan Mustafa Kaçire oldu.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası olağan genel kurulu odanın toplantı salonunda gerçekleşirken mevcut Başkan Nuri Sorman, Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Mustafa Kaçire ile başkanlık için mücadele verdi. Geçerli 146 oyun 74'ünü alan Kaçire, 2 oy farkla Şehzadeler Ziraat Odası’nın yeni Başkanı oldu. Seçime, odanın 27 yıldır Başkanlık görevini yürüten ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Nuri Sorman tekrar aday olurken, karşısına da güçlü bir isim olan Ziraat Odası'nın Meclis Başkanı Mustafa Kaçire çıktı.

Genel Kurul açılışı Başkanlık Divanı seçimi ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hamdi Gemici Divan Başkanı, Murat Uludemir Divan Başkan Vekili, Hasan Keskin ile Mustafa Uyumaz ise Katiplik görevinde bulundu. Kurul, Oda Başkanı Nuri Sorman'ın sunuş konuşmasıyla devam etti. Sorman konuşmasında tarımın önemi, ülkede tarım, tarımda istihdam ve hayvancılık gibi genel konulara değinirken, çiftçinin karşılaştığı güçlükleri de dile getirdi.

Kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan Sorman, kredi ve desteklemelere de değinerek mevcut sorunları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM'ye ilettiklerinin de altını çizdi.

Sorman'ın konuşmasının ardından faaliyet ve hesap raporları okundu. İdare Heyeti ibrasının ardından 2015-2018 yılları tahmini bütçesi görüşüldü. Seçime hazırlıktan sonra Oda Meclisi ile Yönetim Kurulu seçimine geçildi. Nuri Sorman'ın listesinde Arif Kayaalp, Ahmet Gürsel, Ahmet Akbaş, Uğur Akay, Tanıl Başlılar, Yunus Koca, Ahmet Çayırlı, Halil Başkentli, Ahmet Başol, Sami Denizmen, Nuri Yüksel, Ertan Kıyak, Mustafa Karakaş, Gökhan Kaya, Ayhan Uludemir, Mehmet Ersoy, Halil Açıkgöz, Coşkun Çağlayanırmak, Yunus Binici, Göksel Şanıer yer alırken, Mustafa Kaçire'nin listesinde ise şu isimler bulundu:

"Hüseyin Altındağ, Cem Erdöl, Ethem Yasin, İbrahim Sürücüler, Erdem Gezek, Selçuk Pekdinç, Özcan Görer, Ahmet Özcanlar, Çağdaş Bulut, Ahmet Toplar, Ziya Özel, İsa Keskin, Kadir Karaçakır, Boran Özseyhan, Hasan Çetin, Murat Çavdar, Yalçın Başbay, İzzet Penbegül, Tahir Tay, Mehmet Kazak."

Seçimlerde 151 oy kullanılırken 5 oy iptal edildi. Geçerli 146 oyun 74'ünü Mustafa Kaçire alırken, Nuri Solman 72 oyda kaldı. 27 yıldır Oda Başkanlığı görevini yürüten Nuri Sorman'ı 2 oy farkla geçen Kaçire, çiftçilerin de yeni Başkanı oldu.

27 YILLIK BAŞKANLIĞI SONA ERDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.