28 Şubat Darbesinin İzleri Yeni Anayasa İle Silinir!

28 Şubat Darbesinin İzleri Yeni Anayasa İle Silinir!
Sivil bir anayasa yapılmadan 28 Şubatın izlerinin tamamen sona ermeyeceğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 28 Şubat sürecinde ister istifa etsin isterse işten atılsın tüm memurların ayrım göz...

Sivil bir anayasa yapılmadan 28 Şubatın izlerinin tamamen sona ermeyeceğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 28 Şubat sürecinde ister istifa etsin isterse işten atılsın tüm memurların ayrım gözetilmeksizin haklarının verilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Sendika Genel Merkezinde 28 Şubat mağduru bir grup öğretmenin ziyaretinde konuşan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 28 Şubat döneminde işten atılan mağdur öğretmenlerin haklarının iadesi ve öğretmenliğe geri döndürülmeleri yönünde başarılı adımlar atan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya mağdurlar adına teşekkür ettiklerini ve bu durumun diğer bakanlıklar tarafından da sürecin sağlıklı ve hızlı ilerlemesi adına örnek alınmasını istediklerini söyledi.

28 Şubat sürecinde işten atılan memurların mağduriyetlerinin büyük oranda giderildiğini lakin özellikle müstafi sayılan memurların haklarının iadesinde sorunlar yaşandığını kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 28 Şubat darbesi dâhil olmak üzere bütün antidemokratik müdahalelerin ve darbelerin sorgulanması, eğitimdeki darbe izlerinin silinmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal güvenlik primlerini kendileri ödeyenlerin paralarının kendilerine iade edilmesi gerekirken yeni düzenlemede bu hususta eksik bırakıldığını belirten Gürkan Avcı, “Oysaki YAŞ kararıyla atılanlara verilen haklarının aynısının 17 yıldır mağduriyet yaşayan tüm memurlara da verilmesi gerekiyor. Hükümetin şeffaf ve ivedi bir adım atarak memurları yöneticilerinin insafına bırakmaması gerekiyor” dedi.

Eğitimden darbe izlerinin silinmesi yönünde önemli demokratik reformların yapıldığını, darbecilerin isimlerinin okullardan kaldırıldığını fakat yine de atılması gereken adımlar bulunduğunu söyleyen Avcı, “Herkesin, tüm gençlerimizin hangi lise mezunu olursa olsun, hangi kimliklere sahip bulunursa bulunsun herkesin hayallerini gerçekleştirebileceği, hiçbir kısıtlama ve yasak koymadan istedikleri okullarda okumalarını sağlamalıyız. 28 Şubat sürecinde istifa eden yahut istifa etmek zorunda kalan akademisyen ve öğretmenlerin ve memurların tümünün tekrar göreve başlamaları için çağrıda bulunuyoruz. Hakları iade edilmeyen hiçbir mağdur kalmamalıdır. Bu itibarla tüm siyasi partilerimize görev düşmektedir” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.